Kruiden- en specerijenpotjes

Een hele tijd geleden besloot ik mijn kruiden en specerijen eens te organiseren. Enkele jaren later zijn er heel wat nieuwe soorten bijgekomen, dus het werd stilaan weer tijd om alles onder handen te nemen. Want ik hou van orde. En van gelijke potjes :-).

De glazen potjes had ik al en kocht ik bij Dille en Kamille, ik heb er nog een aantal op voorraad voor ’t geval dat ze ooit niet meer te koop zouden zijn. De gele en blauwe labeltjes en post-itjes werden vervangen door strakkere zwart-witte labeltjes.

In onze huidige keuken (die gelukkig voor de kruiden- en specerijenpotjes weinig daglicht ziet) staan de potjes in een rekje uitgestald (lang leve de handige papa).

Bovenaan staan de grove specerijen en de specerijenmengsels, in het midden de gemalen specerijen en onderaan de gedroogde groene kruiden.
Er zit ook wel zo’n beetje logica in voor mezelf: zo staat de nootmuskaat nooit naast de kaneel, want puree met kaneel, toch niet zo lekker :-).

Op mijn nieuwe potjes heb ik telkens ook bovenaan een labeltje gekleefd, omdat in onze nieuwe keuken (waarover later meer!) de potjes wellicht in een (van het licht afgesloten) lade terecht zullen komen.

Deze kruiden en specerijen worden nu ook vaak aangevuld met verse groene kruiden uit de supermarkt (munt, koriander, basilicum, …), maar als we verhuisd zijn zal mijn eigen verse kruidentuin er heel snel komen!

Voor de nieuwsgierigen onder jullie: vroeger kocht ik mijn kruiden vooral bij Vits-Staelens (Bij Sint-Jacobs, Gent), maar sinds de komst van Spice Bazaar in de Burgstraat in Gent ga ik enkel nog daar. Online kan je ook hier kruiden bestellen.

Benieuwd welke kruiden en specerijen er in mijn voorraadkast staan? Check dan zeker de gloednieuwe pagina ‘In de voorraadkast’ op deze blog!

Advertenties