Resto-tip | De Groene Waaier

Het is hier weer behoorlijk stil geweest de laatste weken…
Maar hé, we hebben al een half huis ondertussen!

Afgelopen weekend was het het vrijgezellenfeest van Silke. We sloten de dag af met een kookworkshop bij De Groene Waaier.
Dat is een blogpostje waard! En toevallig is hiermee ook nummertje 9 afgestreept!

We werden hartelijk ontvangen door Karin en kregen eerst – vergezeld van een glaasje cava – wat meer uitleg over de Ayurvedische keuken.
We leerden bij over de Kapha, de Pitta en de Vata. Dat zijn de drie pijlers van de Ayurveda. Iedere persoon kan bij één van de drie types (of een mengeling daarvan) geplaatst worden.
Veel meer ga ik hier niet over schrijven (geen zin om het blaadje over te tikken), maar mensen die meer info willen kunnen bij onze vriend Google of rechtstreeks bij De Groene Waaier terecht.

Hieronder wat we gekookt hebben:

_DSC4758

Millefeuille van koolrabi met crème van wortel, koriander en geroosterde noten of zaden

_DSC4761

Volle rijst, seitan gingerella, knolselder al funghi, duo van bloemkool en spinazie en een muntsausje

_DSC4764

Abrikozen’bavarois’

De Groene Waaier is gelegen in de Schoonmeersstraat 25 in Gent (een zijstraat van de Voskenslaan, achter het Sint-Pietersstation). Je kan er op woensdag, donderdag en vrijdag terecht voor de lunch en elke vrijdagavond is er een gastronomisch menu.
Andere openingsuren zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.
Er is ook een heel gezellig terras.

Meer info op de website van De Groene Waaier of hun facebookpagina.

Advertenties