Recensie | No-Milky-Way (+ gratis recept!)

cover3d

Al een hele tijd denk ik er zelf over om een (e-)boek te schrijven over plantaardige desserts. Maar Stijn De Kock is mij voor!
Stijn schrijft samen met zijn vrouw Elke Aerts aan Visita Magazine, en is ook schrijver van de blog Veganistisch Koken.

De titel van het e-dessertenboek van Stijn is ‘No-Milky-Way’.
Zoals de titel al zegt is er in het hele boek geen spoor te vinden van elke vorm van melk en zuivel. Volledig plantaardig dus!

De recepten in het boek zijn eenvoudig te bereiden en snel klaar. Zelf vind ik dat een positief punt aan plantaardig bakken: het is heel eenvoudig.

Toen ik zelf nog maar pas veganist was ergerde ik me al aan het feit dat ik niets lekkers meer kon eten en het enige wat je (op restaurant) nog kon eten een fruitsalade was. Dit boek toont aan dat er nog heel wat meer is dan fruitsalades en dat je helemaal geen eieren, melk, … nodig hebt om een lekker dessert te maken.

Vooraan het boek staat heel wat nuttige informatie over kookgerei en ingrediënten, maar ook handige tips hoe je eieren en andere zuivelproducten kan vervangen.
Het boek is in verschillende hoofdstukken onderverdeeld volgens categorieën: Koekjes en cakejes, Chocolade, Puddings, …
Achteraan het boek staan ook nog serveertips.

Het boek leest zeer aangenaam, heeft een mooie lay-out en ook prachtige foto’s.

In totaal bevat het boek 166 bladzijden en meer dan 60 recepten.

Op mijn te-testen-lijstje (onder andere):

  • Petit beurre koekjes
  • Meringue
  • Witte chocolademousse
  • Moelleux
  • Panna cotta met passievruchten
  • Griesmeelpudding met amandelcrumble en mangocrème

Ben je zelf vegetariër of veganist en wil je (meer) plantaardige desserts maken?
Heb je een allergie of intolerantie en ben je benieuwd hoe je weer kan genieten van heerlijke desserts?
Wil je wat minder dierlijke producten gaan gebruiken?
Ben je chef-kok en vraag je je af wat je naast fruitsalade nog kan serveren aan klanten die kiezen voor een plantaardig menu?
Of heb je iemand in je familie of vriendenkring die je wil verrassen met een lekker plantaardig dessert?

Dan is dit e-book zeker iets voor jou!

Je kan het boek downloaden als mooi vormgegeven versie, maar je kan ook gratis een printvriendelijke pdf downloaden, waarin enkel de ingrediënten en bereiding van elk recept staan.

KLIK HIER om dit fantastische e-book te bestellen!
Tijdens de lanceringsweek (van woensdag 26 maart tot donderdag 3 april 2014) kan je het e-book kopen voor slechts 12 € in plaats van 17 €.

Van Stijn zijn eerder ook nog verschenen:

E-book Vegan Sauzen – KLIK HIER om te bestellen

E-book Carnivoor met een Geweten – KLIK HIER om gratis te downloaden

Als kers op de taart krijgen jullie nog een gratis recept uit het e-book!

_DSC4545

GRANOLA MET MANOYOGHURT

voor de granola:

Droge ingrediënten

150 gram havermoutvlokken
100 gram speltmeel
1 tl kaneel
snufje zeezout
2 EL chia zaden
4 EL zonnebloempitten
50 gram fijngehakte amandelen

Natte ingrediënten

1 EL amandelpasta (of andere notenpasta)
120 gram agavesiroop + 2EL extra
2 tl amandelextract
2 tl vanille-extract

45 gram blauwe bessen

voor de mangoyoghurt:

1 mango
150 gram sojayoghurt
paar druppeltjes citroensap

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten (uitgezonderd de blauwe bessen), en voeg de twee tenslotte samen. Roer alles goed door elkaar.
Lepel er de blauwe bessen en de extra agavesiroop doorheen.
Strijk de granola uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat ongeveer 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Schil een mango en snij het vruchtvlees rond de pit af. Neem 150 gram sojayoghurt natuur en een paar druppels citroensap, en mix die samen met de partjes mango tot een smeuïge massa.

Serveren: doe een laagje mangoyoghurt in een kommetje en lepel er een laagje granola over. Herhaal dit nog een keer.

Heerlijk ontbijtje!