Kokostaart

Afgelopen weekend was ik jarig. 29 alweer! Jaja, ik hoor jullie denken, ‘dat is bijna 30’.

Ik verras mijn vrienden graag met lekker plantaardig gebak op mijn jaarlijkse feestje, en daarom probeerde ik enkele nieuwe dingen…

Deze overheerlijke taart is er eentje uit het boek ‘Chloe’s Vegan Desserts‘ van Chloe Coscarelli. Er hing al een hele tijd een roze post-itje op die pagina, dus ik moést deze taart gewoon proberen. Helemaal niks moeilijks aan: een bodem blind voorbakken, een pudding maken op basis van kokosmelk en geraspte kokos en afwerken met sojaslagroom en geroosterde kokos.
Het exacte recept kan je in het boek van Chloe terugvinden!

Smakelijk!

6 gedachtes over “Kokostaart

  1. Vandaag ook gemaakt en een ministukje van geproefd (zelf geen kokosfan :-)):
    – vraag me af hoe Chloe haar pudding geel krijgt! Ik ben blij te zien dat hij van jou toch ook gewoon wit is!
    – lukte de slagroom met kokosmelk bij jou, of ben je ook ’s morgensvroeg nog om Alpro mogen lopen achter back-up plan? 😀

    Like

    • Wel, ik vraag me ook af waarom de pudding op de foto geel is! Bij mij was die gewoon wit… Ik heb met de slagroom eigenlijk vals gespeeld en meteen Alpro gebruikt, ik dacht dat kokosslagroom te veel zou overheersen… Normaal moet je het blik heel koud zetten en alleen het harde deel opkloppen. Nog nooit zelf geprobeerd, maar wel al bij andere mensen geproefd en is wel lekker!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.