NODIG:
(voor 6 personen)
- olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl kaneel
- ½ tl kurkuma
- ½ tl currypoeder
- 1 tl garam masala
- 175 gram rijst
- 50 gram rozijnen
- 600 ml groentebouillon, of meer indien nodig
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 1 bakje tofugehakt
- peper en zout
- 1 rijpe mango, in blokjes
- 4 EL gehakte verse peterselie
- 2 EL gehakte verse koriander
- 50 gram pijnboompitten
- 6 paprika’s, kleur naar keuze
WERKWIJZE:
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook erin. Voeg de specerijen toe en laat even meebakken zodat de smaken vrijkomen.
Voeg de rijst en de rozijnen toe en doe er 400 ml groentebouillon bij. Voeg courgette en tofugehakt toe. Laat stoven tot de rijst gaar is, voeg meer groentebouillon toe indien nodig. Laat sudderen tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bovenkanten van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Schep de stukjes mango, de pijnboompitten, de peterselie en de koriander onder de rijst.
Vul de paprika’s met het rijstmengsel en zet er de hoedjes terug op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul met een laagje groentebouillon. Bak de paprika’s ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de paprika’s even afkoelen, de smaken komen beter tot hun recht als de paprika’s op kamertemperatuur zijn.
Dit lijkt mij echt ontzettend lekker!
Ga ik zeker eens proberen, ik ben benieuwd.
groetjes
Danielle
LikeLike
Het is een topper hier! Je kan er enorm mee variëren ook, de kruiding doe ik meestal op het gevoel…
LikeLike
Getest en goedgekeurd! Top recept! Dankjewel
LikeLike
[…] ‘oud’ recept, maar een […]
LikeLike
[…] 18 februari: gevulde paprika’s met rijst en mango. Dit receptje kreeg ik enkele jaren geleden van een heel goeie vriendin en is sindsdien een topper. […]
LikeLike
[…] Eva met ons mee kwam (ze had ons nieuwe huis nog niet gezien) kwam haar lievelingsgerecht op tafel: gevulde paprika’s met mango. Hier kan je duidelijk zien dat ik voor mijn weekmenu’s mijn gerechten fotografeer zonder […]
LikeLike
[…] haalde de inspiratie of feitelijk alle ingrediënten voor dit gerecht hier. Je kan dit recept ook met gehakt maken (voor de diehards onder ons), of met toevoeging van andere […]
LikeLike
[…] duidelijk en de hoeveelheden kloppen ook goed. Enkele lezers zeggen dat sommige recepten (zoals vb. de gevulde paprika’s met mango) regelmatig op het menu […]
LikeLike
Gisteren uitgeprobeerd en ik vraag mij af waarom ik zo lang gewacht heb! Echt heel lekker! En je bent zo ongeveer de eerste die mij oprecht doet genieten van rozijnen 🙂
Ik was wel net iets te ongeduldig (laat thuis en honger), waardoor ik de rijst niet helemaal heb laten garen voor ik de paprika’s er mee vulde (denkend dat hij wel nog in de oven zou garen). Stom natuurlijk, want de bouillon zit natuurlijk meer in het midden / onderaan, waardoor de bovenste laag niet verder gaarde. Die laag er af geschraapt dus en genoten van wat er onder zat (en de volgende keer doe ik gewoon exact wat jij zegt en niet halvelings 😉
LikeLike
Rijst gaart inderdaad niet verder in de oven, daarvoor is de vulling te ‘droog’…
Super dat je het lekker vond, het is hier ook een toprecept (ik moet het dringend nog eens maken, het is alweer even geleden)!
LikeGeliked door 1 persoon
[…] commentaar op komt, koos ik voor een vegetarisch gerecht: gevulde paprika’s gebaseerd op het recept van Fiekefatjerietjes en nee, wat die fervente vleeseters ook mogen beweren, gehakt of kip past daar nu eens niet bij se, […]
LikeLike
[…] 13: Gevulde paprika’s met mango (heel lekker, al moet ik de volgende keer beter luisteren: als er staat dat de rijst gaar moet zijn voor hij in de oven gaat, dan moet hij gaar zijn voor hij in de oven gaat. Ach ja, ik wijd het maar aan veel honger en veel goesting en daardoor weinig geduld 😉 ) […]
LikeLike
[…] op het recept van Fiekefatjerietjes, die een superleuke blog heeft met naast receptjes ook haakwerkjes en andere […]
LikeLike
[…] werd het recept van Fieke getest, met aangepaste hoeveelheden. Voor zes personen namen we 450g rijst, een courgette, een […]
LikeLike
[…] de gevulde paprika’s met mango van fieke (dikke aanrader!) […]
LikeLike
[…] en haar gevulde paprika’s met mango […]
LikeLike