Gevulde paprika’s met mango

NODIG:

(voor 6 personen)

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl currypoeder
  • 1 tl garam masala
  • 175 gram rijst
  • 50 gram rozijnen
  • 600 ml groentebouillon, of meer indien nodig
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 bakje tofugehakt
  • peper en zout
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 4 EL gehakte verse peterselie
  • 2 EL gehakte verse koriander
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 paprika’s, kleur naar keuze

WERKWIJZE:

Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook erin. Voeg de specerijen toe en laat even meebakken zodat de smaken vrijkomen.

Voeg de rijst en de rozijnen toe en doe er 400 ml groentebouillon bij. Voeg courgette en tofugehakt toe. Laat stoven tot de rijst gaar is, voeg meer groentebouillon toe indien nodig. Laat sudderen tot alle bouillon is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de bovenkanten van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Schep de stukjes mango, de pijnboompitten, de peterselie en de koriander onder de rijst.

Vul de paprika’s met het rijstmengsel en zet er de hoedjes terug op. Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul met een laagje groentebouillon. Bak de paprika’s ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de paprika’s even afkoelen, de smaken komen beter tot hun recht als de paprika’s op kamertemperatuur zijn.

16 gedachtes over “Gevulde paprika’s met mango

  1. Gisteren uitgeprobeerd en ik vraag mij af waarom ik zo lang gewacht heb! Echt heel lekker! En je bent zo ongeveer de eerste die mij oprecht doet genieten van rozijnen 🙂

    Ik was wel net iets te ongeduldig (laat thuis en honger), waardoor ik de rijst niet helemaal heb laten garen voor ik de paprika’s er mee vulde (denkend dat hij wel nog in de oven zou garen). Stom natuurlijk, want de bouillon zit natuurlijk meer in het midden / onderaan, waardoor de bovenste laag niet verder gaarde. Die laag er af geschraapt dus en genoten van wat er onder zat (en de volgende keer doe ik gewoon exact wat jij zegt en niet halvelings 😉

    Like

  2. […] 13: Gevulde paprika’s met mango (heel lekker, al moet ik de volgende keer beter luisteren: als er staat dat de rijst gaar moet zijn voor hij in de oven gaat, dan moet hij gaar zijn voor hij in de oven gaat. Ach ja, ik wijd het maar aan veel honger en veel goesting en daardoor weinig geduld 😉 ) […]

    Like

Geef een reactie op Danielle Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.