Recensie | Leven in Balans

Een tijdje geleden kreeg ik via facebook de vraag of ik als foodblogger een menu van Leven in Balans wou testen. Ik kon een gratis menu aanvragen als ik daarvoor in de plaats een verslagje op mijn blog schreef. Op die manier kan Leven in Balans wat meer bekendheid krijgen in de foodbloggerswereld. Aangezien de lezers van mijn blog denk ik wel interesse zullen hebben voor dit bedrijf besloot ik deze kans met beide handen te grijpen.

Enkele jaren geleden, toen Leven in Balans nog Whole Living heette, volgende ik bij Kathleen al een workshop ‘Groene Smoothies maken’, dus ik was ook al bekend met de werkwijze en filosofie van Kathleen.

WIE/WAT IS LEVEN IN BALANS?

Leven in Balans is een nieuw bedrijfje in het Gentse dat wordt gerund door Kathleen. Leven in Balans maakt raw food maaltijden en levert deze ook aan huis. Dit is uniek voor België. Kathleen heeft een achtergrond als voedingsconsulente (gespecialiseerd in plantaardige voeding) en heeft van haar passie haar beroep gemaakt.
Alle gerechten worden dagelijks vers bereid en zijn 100% plantaardig, biologisch en natuurlijk gezoet. Er worden specifieke processen voor raw food gebruikt (vb. kiemen, drogen en blenden) en de gerechten bevatten ook superfoods (avocado, noten, chiazaden, …).

WAT ZIJN DE DIENSTEN VAN LEVEN IN BALANS?

  • Dagelijks, van maandag tot vrijdag, worden menu’s aan huis geleverd (enkel regio Gent). Enkele voorbeelden van menu’s kan je HIER vinden. Een menu bestaat uit een ontbijt, een tussendoortje, een lunch en een diner (slaatje + gerecht). Indien gewenst kan je extra sappen en desserts bijbestellen.
  • Leven in Balans biedt ook drie verschillende detoxen aan.
  • Vanaf dit najaar organiseert Leven in Balans ook workshops over raw food. Daarover kan je meer informatie vinden op de website.

WAT IS MIJN ERVARING MET LEVEN IN BALANS?

’s Morgens werd het menu aan huis geleverd. Alles netjes verpakt in ecologische bakjes, samen met een verzorgde menukaart in een papieren zak.

_DSC0447

_DSC0452

Ontbijt – Chiapudding met bessenjam

_DSC0460

Toevallig maakte ik enkele weken geleden al eens kennis met chiapudding. Een vriendin die op bezoek kwam had er gemaakt met kokos en mango, dus ik kende de smaak al wel. Chiapudding wordt gemaakt op basis van chiazaden. Dit zaad is de rijkste plantaardige bron aan Omega 3 en bevat veel vezels. De pudding was heel zacht van smaak en vormde een goeie combinatie met de frisse bessen en de zoete bessenjam. Het was ook zeker niet té zoet.

Tussendoortje – Frambozensmoothie

_DSC0464

Smoothies maak ik zelf ook regelmatig. Deze smoothie was verpakt in een handige fles, ideaal om mee te nemen! Om eerlijk te zijn had ik een beetje schrik dat ik bij het eten van raw food snel terug honger zou krijgen, maar het ontbijt vulde echt heel goed. Rond 11 uur dronk ik de smoothie en dan kon ik er weer even tegen. De smoothie was gemaakt van frambozen, banaan en vanille en is gezoet met stevia. Persoonlijk vond ik de smoothie misschien iets te zoet maar dat is misschien omdat ik mijn eigen smoothies nooit extra zoet.

Lunch – Caesarsalade met avocadodressing

_DSC0473

De smaken van de menu’s van Leven in Balans zijn heel erg verfijnd, er zitten onbekende smaken in en het totaal is heel boeiend. Kathleen verontschuldigde zich omdat de croutons op de salade – die in de droogoven 8 uur moeten drogen – niet krokant geworden waren, maar dat was geen probleem want ze waren zeker lekker! Ook de avocadodressing was heel fris, met een pittige toets.
Ik at wel nog een stukje brood bij de salade, ik vond de portie te klein voor een lunch.

Diner – Venkel-citrussalade / Marokkaanse couscous met gemarineerde abrikozen en kastanjepaddestoelen 

_DSC0490

_DSC0496

Verschillende smaken combineren is altijd leuk, en als een diner bestaat uit twee verschillende gerechten is dat nog leuker. Eerst at ik de salade. Wat een hemelse smaken! Allemaal dingen die ik heerlijk vind gecombineerd in één salade: genieten! Daarna was de couscous aan de beurt. Ik was heel erg benieuwd naar rauwe couscous, deze wordt gemaakt van bloemkool. Opnieuw heel verrassende, harmonieuze smaken! De couscous was heel fris maar voor mij persoonlijk overheerste de citroen wat te veel.

Conclusie: ik vond het een heel fijne ervaring om kennis te maken met raw food! Iedereen eet wel eens een slaatje, maar deze gerechten zijn echt op een veel hoger niveau klaargemaakt. De ingrediënten en smaken gaan heel goed samen en zijn zeer verfijnd. Alles wordt ook met veel zorg verpakt en geleverd. De menu’s zijn niet goedkoop, maar wel volledig te verantwoorden aangezien ze volledig plantaardig, vers én biologisch zijn. Wil je jezelf eens verwennen met een heerlijk gezond menu? Probeer de gerechten van Leven in Balans dan zeker eens uit!

EXTRA

  • Speciaal voor jullie het recept van de Chiapudding! Klik HIER.
  • EVA-leden krijgen 5% korting op vertoon van hun lidkaart.

MEER WETEN?

Bezoek de website van Leven in Balans of word fan op facebook.

Advertenties