Marokkaanse auberginesalade

Niemand staat graag uren boven een warm fornuis met deze hitte. Daarom een frisse salade!

NODIG:

(voor 4 personen)

voor de salade:

2 aubergines, in vieren gesneden en dan in schijfjes
1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
een goed handvol koriander, of meer naar smaak
3 tomaten, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd

voor de dressing:

1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl agavesiroop
sap van 1 citroen
3 EL olijfolie
peper en zout

WERKWIJZE:

Rooster de aubergines (oké, hiervoor moet je wel de oven of een grillpan gebruiken). Laat afkoelen.
Meng de aubergines samen met de kikkererwten, de tomaten, ui en koriander in een grote kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing en meng de dressing onder de salade.

Serveer met bijvoorbeeld couscous.

Smakelijk!

(bron: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2940/moroccan-aubergine-and-chickpea-salad)

Advertenties

2 gedachtes over “Marokkaanse auberginesalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.