Marokkaanse auberginesalade

Marokkaanse auberginesalade - Fiekefatjerietjes

Niemand staat graag uren boven een warm fornuis met deze hitte. Daarom een frisse salade!

NODIG:

(voor 4 personen)

voor de salade:

2 aubergines, in vieren gesneden en dan in schijfjes
1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
een goed handvol koriander, of meer naar smaak
3 tomaten, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd

voor de dressing:

1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl agavesiroop
sap van 1 citroen
3 EL olijfolie
peper en zout

WERKWIJZE:

Rooster de aubergines (oké, hiervoor moet je wel de oven of een grillpan gebruiken). Laat afkoelen.
Meng de aubergines samen met de kikkererwten, de tomaten, ui en koriander in een grote kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing en meng de dressing onder de salade.

Serveer met bijvoorbeeld couscous.

Smakelijk!

(bron: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2940/moroccan-aubergine-and-chickpea-salad)

Advertenties