Niemand staat graag uren boven een warm fornuis met deze hitte. Daarom een frisse salade!
NODIG:
(voor 4 personen)
voor de salade:
2 aubergines, in vieren gesneden en dan in schijfjes
1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
een goed handvol koriander, of meer naar smaak
3 tomaten, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
voor de dressing:
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl agavesiroop
sap van 1 citroen
3 EL olijfolie
peper en zout
WERKWIJZE:
Rooster de aubergines (oké, hiervoor moet je wel de oven of een grillpan gebruiken). Laat afkoelen.
Meng de aubergines samen met de kikkererwten, de tomaten, ui en koriander in een grote kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing en meng de dressing onder de salade.
Serveer met bijvoorbeeld couscous.
Smakelijk!
(bron: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2940/moroccan-aubergine-and-chickpea-salad)
Wij hebben een aubergine plant staan en er hangen op die plant wel 12 aubergines aan, denk ik, dus ik ga dit recept zeker uitproberen. Bedankt.
LikeLike
Ooooh, dit lijkt me zó lekker!
LikeLike