Suikervrije chocoladebanaancake

Niet zo’n flatterende foto, maar wel een heerlijke cake!
In dit recept is de suiker vervangen door agavesiroop en wordt er ook bijna geen vetstof gebruikt, dus écht cake kan je het eigenlijk niet noemen…

NODIG:

3 heel rijpe bananen, goed geplet
1/2 cup agavestroop
1 tl vanille-essence
2 EL plantaardige olie
1/4 cup sojamelk
1 1/2 cup tarwebloem
3/4 tl baksoda
3/4 tl zout
3 EL cacaopoeder, opgelost in 6 EL kokend water

WERKWIJZE:

Meng de bananenpuree met de agavesiroop, vanille, olie en sojamelk.
Zeef de bloem met de baksoda en het zout.
Meng natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng er als laatste het chocolademengsel doorheen.

Giet het deeg in een ingevette bakvorm en bak de cake 50 à 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

(bron: gebaseerd op DIT recept)

Advertenties

2 gedachtes over “Suikervrije chocoladebanaancake

    • Ik gebruik meestal zonnebloemolie, maar heb onlangs gelezen dat dat niet goed is voor gebak… Soms ook maïsolie of pindaolie.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.