Niet zo’n flatterende foto, maar wel een heerlijke cake!
In dit recept is de suiker vervangen door agavesiroop en wordt er ook bijna geen vetstof gebruikt, dus écht cake kan je het eigenlijk niet noemen…
NODIG:
3 heel rijpe bananen, goed geplet
1/2 cup agavestroop
1 tl vanille-essence
2 EL plantaardige olie
1/4 cup sojamelk
1 1/2 cup tarwebloem
3/4 tl baksoda
3/4 tl zout
3 EL cacaopoeder, opgelost in 6 EL kokend water
WERKWIJZE:
Meng de bananenpuree met de agavesiroop, vanille, olie en sojamelk.
Zeef de bloem met de baksoda en het zout.
Meng natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng er als laatste het chocolademengsel doorheen.
Giet het deeg in een ingevette bakvorm en bak de cake 50 à 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smakelijk!
(bron: gebaseerd op DIT recept)
Mmm, die ga ik ook eens maken denk ik 🙂 welke olie heb je gebruikt?
LikeLike
Ik gebruik meestal zonnebloemolie, maar heb onlangs gelezen dat dat niet goed is voor gebak… Soms ook maïsolie of pindaolie.
LikeLike