Suikervrije chocoladebanaancake

CAKE - Suikervrije chocoladebanaancake - Fiekefatjerietjes

 

Niet zo’n flatterende foto, maar wel een heerlijke cake!
In dit recept is de suiker vervangen door agavesiroop en wordt er ook bijna geen vetstof gebruikt, dus écht cake kan je het eigenlijk niet noemen…

NODIG:

3 heel rijpe bananen, goed geplet
1/2 cup agavestroop
1 tl vanille-essence
2 EL plantaardige olie
1/4 cup sojamelk
1 1/2 cup tarwebloem
3/4 tl baksoda
3/4 tl zout
3 EL cacaopoeder, opgelost in 6 EL kokend water

WERKWIJZE:

Meng de bananenpuree met de agavesiroop, vanille, olie en sojamelk.
Zeef de bloem met de baksoda en het zout.
Meng natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng er als laatste het chocolademengsel doorheen.

Giet het deeg in een ingevette bakvorm en bak de cake 50 à 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

(bron: gebaseerd op DIT recept)