Nog eens een suikervrij receptje :-). Een variatie op DIT recept.
NODIG:
300 gram oud brood, in stukjes
700 ml hazelnootdrink
agavesiroop naar smaak (ik heb ongeveer 50 ml gebruikt)
een zakje chocoladepuddingpoeder (50 gram)
2 peren, geschild en in stukjes
een handvol hazelnoten, in grove stukken
een handvol amandelschaafsel
WERKWIJZE:
Doe de stukjes oud brood in een grote kom en giet de hazelnootdrink erover. Laat staan tot het brood zacht is. Roer in het mengsel tot er een pap ontstaat (er mogen nog stukjes in zitten). Meng de agavesiroop door de pap. Roer het puddingpoeder er ook door (best om het boven de kom te zeven, zodat er geen klonters ontstaan). Meng er vervolgens de stukjes hazelnoot en peer doorheen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin. Strooi de geschaafde amandelen erover. Bak de broodpudding ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik weet al wat ik als ontbijt zal eten morgenochtend :-).
Smakelijk!
Mmmmmm, looking good!
LikeLike
ziet er yummie uit, zullen we eens proberen
LikeLike
Ha Fieke, wat zit er in jouw zakje chocoladepuddingpoeder? Dat is hier helaas enkel met gelatine te verkrijgen…
LikeLike
Bij ons verkopen ze zakjes van dr. Oetker of van Imperial. Die bevatten enkel maïszetmeel en cacaopoeder…
LikeLike
[…] Suikervrije chocoladebroodpudding met hazelnoot en peer […]
LikeLike
Zou je die ook kunnen maken met de vanillevariant poeder? Ipv de chocola? Ik heb nl just nog de vanille liggen….
LikeLike
Natuurlijk! Je kan als je wil enkele eetlepels cacaopoeder (pure, geen nesquick) toevoegen als je toch chocoladebroodpudding wil 🙂
LikeLike