Suikervrije chocoladebroodpudding met peer en hazelnoot

Nog eens een suikervrij receptje :-). Een variatie op DIT recept.

NODIG:

300 gram oud brood, in stukjes
700 ml hazelnootdrink
agavesiroop naar smaak (ik heb ongeveer 50 ml gebruikt)
een zakje chocoladepuddingpoeder (50 gram)
2 peren, geschild en in stukjes
een handvol hazelnoten, in grove stukken
een handvol amandelschaafsel

WERKWIJZE: 

Doe de stukjes oud brood in een grote kom en giet de hazelnootdrink erover. Laat staan tot het brood zacht is. Roer in het mengsel tot er een pap ontstaat (er mogen nog stukjes in zitten). Meng de agavesiroop door de pap. Roer het puddingpoeder er ook door (best om het boven de kom te zeven, zodat er geen klonters ontstaan). Meng er vervolgens de stukjes hazelnoot en peer doorheen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin.  Strooi de geschaafde amandelen erover. Bak de broodpudding ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ik weet al wat ik als ontbijt zal eten morgenochtend :-).

Smakelijk!

Advertenties

7 gedachtes over “Suikervrije chocoladebroodpudding met peer en hazelnoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.