In de kijker | Silke van Julienne

De laatste tijd – sinds het nieuwe kleedje van mijn blog – heb ik heel wat ideeën voor nieuwe blogberichten.
Zelf volg ik heel veel food blogs, voor het grootste deel Amerikaanse. Onze eigen Vlaamse food blogs mogen ook best eens in de kijker gezet worden vind ik zo, vandaar deze rubriek. In een vorig bericht had ik daar al eens een oproep voor gedaan, en kreeg toen een enthousiaste reactie van Silke van Julienne.

Julienne

Silke is een vrolijke jongedame, die in samen met haar vriend en hun kater Django,  in een gezellig cité-huisje in Gent woont.
Van opleiding is ze diëtiste en ze heeft zich gespecialiseerd in vegetarische voeding en allergieën. Haar eindwerk schreef ze over lactose-allergie en -intoleranties. Binnenkort begint ze met haar eigen praktijk, waar mensen terecht kunnen voor voedingsadvies.
Haar grootste droom is om ooit een eethuisje te openen.
Sinds de Vegan Challenge is ze meer en meer veganistisch beginnen koken en eten en daar heeft ze helemaal geen problemen me!

De blog Julienne bestaat nog maar sinds eind vorig jaar, maar toch is er al een indrukwekkende hoeveelheid recepten op te vinden! Dat komt vooral omdat Silke (bijna) dagelijks nieuwe recepten post. Bewonderenswaardig!

Silke staat niet graag in de belangstelling (ha! nu toch eens wel!) en vindt haar blog zelf heel handig om haar eigen recepten te verzamelen.
In haar vrije tijd geeft ze ook Kook Het Voort workshops en verzorgt daarvoor ook de administratie.

Neem gerust zelf eens een kijkje op deze leuke blog! Hieronder alvast een greep uit de recepten die er te vinden zijn…

Gnocchi met geroosterde pompoen

Masala met aubergine en kikkererwten

Chili Sin Carne

Volkoren rozijnenbrood

Thaise curry-kokossoep

Bedankt Silke, voor de fijne namiddag!

Heb je zelf ook een veggie / vegan / bio / eco food blog en wil je ook eens in de kijker staan? Heb je zin in een (culinaire) kennismaking? Stuur me gerust een mailtje!