Broccoli-kokos-currysoep

In deze soep zit behalve groentebouillon ook kokosmelk, wat zorgt voor een heerlijk romige textuur en een zoete smaak. Een aanrader!

NODIG:

olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 EL currypasta
1 broccoli
2 courgettes
1 blik kokosmelk (400 ml)
groentebouillon

WERKWIJZE:

Snipper de ui en de knoflook en stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg de currypasta toe en laat even meebakken.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd in stukjes en voeg alles bij de gebakken ui. Laat even meestoven.
Snijd de courgettes in stukken (schillen en zaadjes verwijderen hoeft niet) en voeg ze bij de rest van de groenten.
Voeg de kokosmelk bij de groenten en vul aan met groentebouillon (ik heb hier geen hoeveelheid van, heb je graag een dikke soep, voeg dan niet veel bouillon toe, wil je graag een lichte vloeibare soep voeg dan meer groentebouillon toe).
Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn en mix ze dan.

Smakelijk!

10 gedachtes over “Broccoli-kokos-currysoep

  1. Een soepje van restaurant kwaliteit! Ik heb hem gemaakt met zelfgemaakte kokosmelk en kokosolie. Groene thai kruiden van Jonnie Boer en het sap van een halve citroen. Ben nu een tweede grote pan aan het maken en die gaat mooi de diepvries in 😉 Bedankt Fieke voor dit heerlijke recept! Ga nu natuurlijk meer van je recepten uit proberen.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.