Kersen-amandelcrumble

Een variant op de appelcrumble, ’t is eens wat anders… Bij deze crumbletaart heb ik een combinatie gemaakt van kersen en appels, omdat hier nog een paar zure appels over waren die op moesten, maar je kan perfect enkel kersen gebruiken. Voor mij gaan kersen en appels goed samen, denk maar aan het heerlijke gelijkaardige sapje!

NODIG:

(voor een grote ronde taart van 26 cm diameter)

bodem
340 gram bloem
1 tl zout
1 tl suiker
250 gram koude plantaardige boter
een klein beetje water of sojamelk

vulling
1 grote bokaal kersen, uitgelekt
2 appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
eventueel suiker naar smaak

crumble
220 gram bloem
115 gram koude plantaardige boter
100 gram bruine basterdsuiker
50 gram amandelmeel
een handvol amandelschaafsel

WERKWIJZE:

Maak het deeg voor de bodem. Meng daarvoor alle ingrediënten, behalve het water of de sojamelk.
Voeg daarbij de nodige hoeveelheid water of sojamelk tot er een soepel deeg ontstaat.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng de kersen met de stukjes appel en meng er suiker naar smaak door.
Meng vervolgens ook alle ingrediënten voor de crumble.
Vet een taartvorm in, en verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de taartvorm met het deeg en maak een opstaande rand.
Doe het kersen-appelmengsel bovenop de taartbodem en bestrooi met de crumble. Werk af met de geschaafde amandelen.
Bak de appelcrumbletaart ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de amandelen goudbruin kleuren.

Deze taart is lekker koud, maar probeer zeker ook eens warm, met een bolletje (soja)vanille-ijs!

Smakelijk!

12 gedachtes over “Kersen-amandelcrumble

    • Ik ben daar echt al lang over aan het nadenken, volgens Bart kan ik ook gewoon ‘starten’ met een e-book. Komt er ‘ooit’ wel eens aan, als het wat minder hectisch is :-).

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.