Een last-minute ‘sushi’-hapje

Voor wie eens een origineel hapje wil…

Snipper een sjalotje fijn. Snijd 2 gekookte rode bietjes in heel fijne blokjes (voorgekookte rode bietjes kan je vb. vinden in de Colruyt bij de bio-groenten) en meng ze met de sjalotjes. Kruid met peper en zout. Roer er een 4-5-tal EL ongezoete yofu doorheen (het mengsel moet smeuïg zijn, maar niet te lopend). Zet even opzij.
Maak een ongezoet pannenkoekenbeslag en voeg daar gesnipperde verse groene kruiden aan toe (peterselie, bieslook, basilicum, …). Bak pannenkoeken van het deeg en laat afkoelen.
Leg de vulling in de pannenkoeken en rol ze op. Laat ze zo nog even opstijven in de koelkast (wikkel ze indien nodig stevig in plasticfolie).
Snijd de pannenkoeken in rolletjes en zet ze op hun kant. De uiteinden zijn niet zo mooi om te presenteren, dus die eet je dan gewoon zelf op :-).

Smakelijk!

(bron: aangepast uit een boekje van Spar, lang geleden)

Advertenties

2 gedachtes over “Een last-minute ‘sushi’-hapje

    • Sommige recepten uit supermarktboekjes zijn best goed, mits wat aanpassingen :-). Feestdagen waren fijn, maar veel te veel eten zoals gewoonlijk. Voor jou ook een supertof 2013 toegewenst!

      Like

Laat een reactie achter op fiekefatjerietjes Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.