Het is vandaag alweer de laatste dag van de Vegan MoFo… Maar niet getreurd! Ik ga mijn best doen om regelmatig te blijven bloggen!
Het was heel fijn om te doen, de Vegan MoFo. Ik heb er veel uit geleerd! Dat bloggen leuk is (maar dat wisten we al 🙂 ), dat het eigenlijk niet zo heel veel tijd in beslag neemt om een bericht te plaatsen als je wat op voorhand plant en voorbereidt. We gaan nu ook bewuster om met eten en boodschappen doen, omdat we aan het begin van de week een menu maken.
De Vegan MoFo is dus voor dit jaar afgelopen, maar morgen is het nog World Vegan Day!
Hopelijk kan ik volgend jaar weer meedoen :-).
Zoals beloofd vandaag deel twee van de vegan klassiekers! Hier gaan we…
Red Velvet Cupcakes, ideaal om te bakken voor Valentijn (of op eender welke dag) voor je liefste! Bak chocoladekoekjes en leg ze op de topping.
Wortelcake, of ‘Carrot Cake’ is ook een klassieker. Dit recept is er eentje zonder suiker! Je kunt deze cake ook afwerken met een ‘cream cheese’ frosting!
Kaneelrolletjes, of ‘Cinnamon Buns’ zijn heerlijk als ontbijt. Er kruipt wel wat tijd in ze maken, maar zéker de moeite waard! Probeer ook eens de Pompoenkaneelrolletjes!
Chocolade-kersentaart of ‘Black Forest Cake’ is ook héérlijk, zeker met de nieuwe Alpro-‘slag’room!
En wederom last but not least: Banoffee Taart! Ook één van mijn favorieten! Deze taart heeft hier al veel mensen kunnen bekoren…
Verder probeer ik om steeds nieuwe recepten te ontwikkelen voor ‘klassiekers’.
Hoog op het lijstje staan:
– madeleines
– tompoezen
– eclairs / soezen
– macarons
– whoopies
– Moulleux aux Chocolat
– Mississippi Mud Pie
Nu nog een vraag voor jullie!
A question for you!
Welk gebak missen jullie het meeste als vegan? Of wat is jullie favoriete ‘klassieker’ die jullie wel eens vegan zouden willen zien?
What kinds of pastry do you miss the most as a vegan? Which ‘Classic’ would you like to be veganized?
cheesecake please! 🙂
LikeLike
I really enjoyed your theme and your gorgeous recipes 🙂
LikeLike
Met de Sint achter de hoek, mis ik nu toch wel een goeie veganistische klaaskoek! Kan jij die tevoorschijn toveren?
LikeLike
Ai, ik vind nu pas deze reactie van je… Vegan Klaaskoeken heb ik zelf nog niet gemaakt, maar Geertrui wel en het recept kan je op haar blog vinden!
http://www.veggieleven.be/2012/vegan-klaaskoeken/
Veel succes ermee!
LikeLike
Je zei het zelf al: éclairs!
Nog een vraagje ook over de banoffee: Is dat maar een halve eetlepel puddingpoeder dat er onder de sojamelk moet gemengd worden? 0,5 el vanille = 0,5 el vanillepuddingpoeder?
Dessertenleek Emily
LikeLike
Blijkbaar is er iets misgelopen met dat recept…
De 0.5 moet 1.5 EL vanillebloem zijn!
groetjes,
fieke
LikeLike
Hallo!
Vandaag je site ontdekt, leuk! Ik kijk waarschijnlijk verkeerd, maar waar kan ik de recepten van de Red Velvet Cupcakes en de chocolade kersentaart vinden? Ik zou deze graag eens maken!
En kan je misschien vertellen waar je de Alpro room kan kopen? Ik heb het nog nergens in de winkels gezien…
Bedankt!
LikeLike
hoi,
niet alle recepten worden op mijn blog geplaatst… Sommige recepten (onder andere die Red Velvet Cupcakes) komen uit boeken, en om copyrightredenen worden die hier dan niet geplaatst.
Alpro ‘slag’room koop ik meestal bij Colruyt, of bij Match. Waar ergens woon je?
groetjes!
LikeLike
Ah, logisch, maar wel jammerlijk voor mij. Sites met recepten zijn nou eenmaal praktischer dan sites met alleen maar mooie plaatjes!
Van wie winkels heb ik nog nooit gehoord… Ik woon in regio Den Haag…
LikeLike