Vegan MoFo #23: Classics Go Vegan part 2

Het is vandaag alweer de laatste dag van de Vegan MoFo… Maar niet getreurd! Ik ga mijn best doen om regelmatig te blijven bloggen!
Het was heel fijn om te doen, de Vegan MoFo. Ik heb er veel uit geleerd! Dat bloggen leuk is (maar dat wisten we al 🙂 ), dat het eigenlijk niet zo heel veel tijd in beslag neemt om een bericht te plaatsen als je wat op voorhand plant en voorbereidt. We gaan nu ook bewuster om met eten en boodschappen doen, omdat we aan het begin van de week een menu maken.

De Vegan MoFo is dus voor dit jaar afgelopen, maar morgen is het nog World Vegan Day!
Hopelijk kan ik volgend jaar weer meedoen :-).

Zoals beloofd vandaag deel twee van de vegan klassiekers! Hier gaan we…

Red Velvet Cupcakes, ideaal om te bakken voor Valentijn (of op eender welke dag) voor je liefste! Bak chocoladekoekjes en leg ze op de topping.

Wortelcake, of ‘Carrot Cake’ is ook een klassieker. Dit recept is er eentje zonder suiker! Je kunt deze cake ook afwerken met een ‘cream cheese’ frosting!

Kaneelrolletjes, of ‘Cinnamon Buns’ zijn heerlijk als ontbijt. Er kruipt wel wat tijd in ze maken, maar zéker de moeite waard! Probeer ook eens de Pompoenkaneelrolletjes!

Chocolade-kersentaart of ‘Black Forest Cake’ is ook héérlijk, zeker met de nieuwe Alpro-‘slag’room!

En wederom last but not least: Banoffee Taart! Ook één van mijn favorieten! Deze taart heeft hier al veel mensen kunnen bekoren…

Verder probeer ik om steeds nieuwe recepten te ontwikkelen voor ‘klassiekers’.
Hoog op het lijstje staan:

– madeleines
– tompoezen
– eclairs / soezen
– macarons
– whoopies
– Moulleux aux Chocolat
– Mississippi Mud Pie

Nu nog een vraag voor jullie!
A question for you!

Welk gebak missen jullie het meeste als vegan? Of wat is jullie favoriete ‘klassieker’ die jullie wel eens vegan zouden willen zien?
What kinds of pastry do you miss the most as a vegan? Which ‘Classic’ would you like to be veganized?