Stoof 2 fijngesnipperde uien samen met twee teentjes knoflook en 1.5 tl fijngehakte verse gember. Voeg wat currypoeder toe en laat even mee bakken. Voeg vier grote wortels (geschild en in stukken) toe en laat even stoven. Voeg nog een halve kleine pompoen in stukken toe en blus het geheel met wat water. Doe nog twee bouillonblokjes bij de soep. Laat koken tot de groenten gaar zijn en mix dan de soep. Leng de soep aan zoals gewenst. Kruid de soep af met peper en zout, en voeg nog enkele EL fijngesnipperde peterselie toe.
TIP: voor een romigere soep kan je ook kokosmelk toevoegen!
Smakelijk!
[…] pompoenen werden al geoogst. We maakten al soep, pompoensalade, pompoenmuffins en ook deze […]
LikeLike
[…] maakte ik – in de grootste soeppot die ik heb – 5 liter pompoen-curry-gembersoep. Zaterdagochtend ging ik de soep ‘afleveren’ en daar werd deze in potten van 1 liter […]
LikeLike
[…] 22 februari: we lunchten met pompoensoep. ‘s Avonds hadden we bezoek, dan zou het al wat uitgebreider zijn. Nu we verhuisd zijn komen […]
LikeLike
Vandaag gemaakt en ’t heeft gesmaakt (gelukkig is er nog een ruime portie over voor morgen 😉 Lekker in combinatie met de wortels en meteen een extra receptje in het rijtje “variëren met pompoensoep”!
LikeGeliked door 1 persoon
Blij te horen dat je het lekker vond! Hier staan ook altijd verschillende pompoensoeprecepten op het menu, een heerlijk veelzijdige groente!
LikeGeliked door 1 persoon
[…] 21: Pompoensoep […]
LikeLike