Iemand is heel erg fan van de Hazelnootdrink van Provamel!
Deze taart is gewoonweg overheerlijk… Zelfs de kom van de chocolade-hazelnootpudding is om tot het laatste beetje uit te lepelen…
NODIG:
(voor een taart met diameter 23 cm)
200 gram tarwebloem
100 gram sojaboter
50 gram rietsuiker
een snufje zout
1/2 tl kaneel
een snufje nootmuskaat
3 EL hazelnootdrink
50 gram gemalen hazelnoten
500 ml hazelnootdrink
iets minder dan een zakje vanillebloem
cacaopoeder (ik denk een tweetal EL)
rietsuiker
extra vanille
een pakje sojaslagroom
eventueel poedersuiker
pure chocolade om te raspen
WERKWIJZE:
Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt.
Maak ondertussen de chocolade-hazelnootpudding (volgens de aanwijzingen op de verpakking van de vanillebloem). Hierboven schrijf ik iets minder dan een zakje voor 500 ml hazelnootdrink; normaal is één zakje goed voor 750 ml ‘melk’, maar we willen een vaste pudding, maar ook geen heel erg vaste. Vandaar :-).
Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen.
Klop de sojaslagroom op, desgewenst met wat extra poedersuiker. Spatel de slagroom op de hazelnootpudding en werk de taart af met chocoladekrullen.
Smakelijk! ’t Zal wel zijn smakelijk, jawadde dadde, dat is nog eens een lekkere taart!
Nomnomnom!
Ik durf hier echt niet meer te komen kijken… Elke keer krijg ik zin in koekjes en taart!
Deze ziet er wel heerlijk uit. Wat bedoel je precies met vanillebloem? Van die speciale zakjes om pudding mee te maken?
LikeLike
Ja, van die zakjes van Oetker of zo. Eigenlijk gewoon pure luiheid, je kan best pudding maken met arrowroot en zo ook 🙂
LikeLike
Lui mag ook wel eens, en met zo’n taart zeker 😉
Die zakjes zijn trouwens best lekker.
LikeLike
En vegan 🙂
LikeLike
I would love to write you in Dutch, but even though I understand most of it, I cannot write one single word. Your cake looks plain awesome and I cannot wait to find the hazelnut to make one for me! (Should already be in stores over here, but I did not spot it by now…)
LikeLike
I couldn’t find the Provamel hazelnut drink either in stores yet. Were can we buy it? It looks all so delicious!
LikeLike
I live in Belgium… You can buy it here in Health Food stores… Where are you from?
LikeLike
You really should look for it, it’s sooooooooo delicious!
LikeLike
I already asked my local health food store, they promised to order it as quick as they can 🙂 Thanks for reminding me!
LikeLike
I live in the Netherlands (Leiden), and although there is a big offer of Provamel Drinks I couldn’t find the Hazelnut flavoured one yet..
LikeLike
You can find the Provamel Hazelnut her : http://www.udea.nl/nl/waar-te-koop/
LikeLike
Eindelijk de taart gemaakt en ze viel erg in de smaak, ook bij onze vrienden. en helemaal niet moeilijk om te maken!
LikeLike
Super!
LikeLike
[…] Provamel kwam met een nieuwe hazelnootdrink op de markt en daar maakte ik deze heerlijke taart […]
LikeLike
Ziet er heerlijk uit, dat ga ik eens proberen!
LikeLike
vanillebloem kan ik niet vinden, misschien alleen in Belgie?
Iemand ervaring met dit recept met agar agar??
LikeLike
Woon je in Nederland? Wat gebruiken jullie om vanillepudding te maken? Bij ons zijn dat zakjes van dr. Oetker, is eigenlijk maïszetmeel met vanille…
LikeLike
Ja, NL, maar hier is vanillepoeder van Oetker vol andere (melk) bestandsdelen. Kreeg nu tips het misschien met custard te proberen??
LikeLike
Ai, dat is niet zo fijn :-(. Custard ken ik dan weer niet… Maar het zou ook wel moeten lukken met maïszetmeel of arrowroot denk ik (pudding ‘from scratch’ kan je zo maken, ik kies vaak voor de gemakkelijke oplossing met pakjes uit de winkel…).
LikeLike
heb dit gevonden, bio nog wel!
Blij!
Bio Natura, Bourbon vanille zoiets als dit
http://www.natur-reform.com/de/vanillepudding-bio-natura-3stk
ingredienten: maismeel, vanillepoeder, zout. (alles bio)
there we go!
LikeLike
Dat moet lukken! Veel succes / plezier en smakelijk straks! 🙂
LikeLike
[…] Author: Fieke […]
LikeLike
Interessant, heel nuttige info, super bedankt hiervoor!
LikeLike
[…] zijn heel wat variaties mogelijk op pudding: Probeer eens deze amandelchocoladepudding. Deze taart heeft een vulling van hazelnootchocoladepudding. Ook lekker: vanillepudding afgewerkt met […]
LikeLike
[…] hazelnoot-chocoladepuddingtaart, geïnspireerd op deze taart van Fieke, maar suikerarm gemaakt en met dit recept voor chocoladepudding op basis van […]
LikeLike
[…] Vegan MoFo #11: Hazelnoot-chocoladetaart – 2012 Deze taart ontstond na enkele experimenten met hazelnootdrink. Als ik deze post terug lees word ik terug gekatapulteerd in de tijd naar een zonnige herfstmiddag in 2012 waarop ik de bus nam naar vriendin S., met deze taart. Op haar terras aten we (een stuk van) de taart op, en maakte ik met haar camera een foto (want ik had mijn camera niet bij). Vriendin S. is ondertussen overleden, en ik denk nog heel vaak aan haar. In 2015 naam ik deel aan een bakwedstrijd van Imperial, en ik droeg die met deze taart op aan vriendin S. […]
LikeLike
[…] in België lang niet meer verkrijgbaar was, maar ondertussen weer wel), en ik had nog eens zin in hazelnoot-chocoladetaart. Het plan was om de taart mee te nemen naar vrienden, maar die plannen veranderden helaas […]
LikeLike
[…] het me eindelijk om Fieke’s recept voor Hazelnoot chocoladetaart uit te proberen. Het is super lekker dus stom dat ik daar zolang mee gewacht heb. Al is het me niet […]
LikeLike
[…] Na elkaar maanden niet gezien te hebben kwam er een super lieve mede-booknerd op bezoek (Dag Nancy!). Vermits ik momenteel nog niet naar drukke steden ga zat een bezoekje aan Marolus er nog niet in. Ik had gehoopt om bij hen een sweetbox te kunnen bestellen maar vermits de webshop nog niet gelanceerd is ging ik zelf aan de slag om een High Tea in elkaar te flansen. Met sandwiches, scones en clotted cream (waar ik uiteraard een foto van vergat te maken) en Banoffee en Fieke’s Chocolade Hazelnoottaart. […]
LikeLike