Vegan MoFo #7: Bladerdeegsamosa’s met tzatziki

Deze samosa’s zijn niet zo klassiek, omdat ze met bladerdeeg gemaakt zijn. Ze zijn ook in de oven bereid wegens het niet bezitten van een friteuse, maar daarom zijn deze hapjes niet minder lekker! Volgende keer probeer ik zeker nog eens een ander deeg, want van het bladerdeeg was ik niet zo overtuigd…
De tzatziki geeft een frisse toets aan het gerecht. Wij aten de samosa’s nog met gegrilde groenten om er een hoofdgerecht van te maken, maar je kan ze gerust ook kleiner maken en als hapje of voorgerecht serveren!

NODIG VOOR DE SAMOSA’S:

voor 10 samosa’s

10 vierkante vellen bladerdeeg, ontdooid
3 middelgrote aardappelen, geschild, in stukken gesneden en gaar gekookt
een klein sjalotje
100 gram erwtjes
30 gram rozijntjes
1.5 tl komijnpoeder
0.5 tl garam masala poeder
0.5 tl cayennepeper
2 EL fijngehakte verse koriander
peper en zout

WERKWIJZE:

Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie en voeg de erwtjes toe en stoof ze tot ze gaar zijn. Voeg de specerijen toe. Pureer de gekookte aardappelen en meng onder het erwtjesmengsel. Voeg rozijnen en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een hoopje vulling op de vellen bladerdeeg en vouw ze diagonaal dicht. Bestrijk de randen met wat water of sojamelk zodat ze beter dicht kleven. Duw de randen goed aan met de tanden van een vork. Bak de samosa’s ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

NODIG VOOR DE TZATZIKI:

250 gram yofu (zonder suiker!)
een halve komkommer, de zaadjes verwijderd en in heel kleine blokjes
peper en zout
een 15-tal muntblaadjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

WERKWIJZE:

Alles mengen en klaar!

Smakelijk!

Advertenties