Vegan MoFo #6: Chai Spiced Cookies

NODIG:

voor ongeveer 16 koekjes

350 gram tarwebloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 tl kaneel
0.5 tl gemberpoeder
1 tl kardemompoeder
een beetje zwarte peper van de molen
75 ml sojamelk
1 zakje zwarte thee (of chai thee)
100 gram boter
150 gram rietsuiker (of de helft rietsuiker en de helft bruine suiker) + extra
vanille-essence

WERKWIJZE:

Verwarm de sojamelk en doe het theezakje erbij. Laat minstens 5 minuten trekken. Doe er de vanille bij.
Zeef de bloem in een grote kom samen met het bakpoeder, het zout en de specerijen.
Voeg de chai-sojamelk, de boter, en de suiker toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een stevig koekjesdeeg.
Rol bolletjes van het deeg, rol ze in wat suiker en druk ze iets plat. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180°C.
Leg de koekjes op een rooster om ze verder te laten afkoelen.

Smakelijk!

TIP: voor een nog lekkerder resultaat kan je door de suiker die je op het einde gebruikt ook de chai-specerijen mengen!

3 gedachtes over “Vegan MoFo #6: Chai Spiced Cookies

Laat een reactie achter op Vegan MoFo #6 – Favorieten vd Week | De Groene Keuken Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.