Vegan MoFo #6: Chai Spiced Cookies

NODIG:

voor ongeveer 16 koekjes

350 gram tarwebloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 tl kaneel
0.5 tl gemberpoeder
1 tl kardemompoeder
een beetje zwarte peper van de molen
75 ml sojamelk
1 zakje zwarte thee (of chai thee)
100 gram boter
150 gram rietsuiker (of de helft rietsuiker en de helft bruine suiker) + extra
vanille-essence

WERKWIJZE:

Verwarm de sojamelk en doe het theezakje erbij. Laat minstens 5 minuten trekken. Doe er de vanille bij.
Zeef de bloem in een grote kom samen met het bakpoeder, het zout en de specerijen.
Voeg de chai-sojamelk, de boter, en de suiker toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een stevig koekjesdeeg.
Rol bolletjes van het deeg, rol ze in wat suiker en druk ze iets plat. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180°C.
Leg de koekjes op een rooster om ze verder te laten afkoelen.

Smakelijk!

TIP: voor een nog lekkerder resultaat kan je door de suiker die je op het einde gebruikt ook de chai-specerijen mengen!

Advertenties