Vegan MoFo #5: Oosterse noedels

Zoals jullie in een eerder bericht al gelezen hebben ben ik grote fan van de Panang Curry van Chef Chloe. Dit is echter wel een vrij ‘zware’ curry (er wordt gebruik gemaakt van kokosmelk en pindakaas, beide behoorlijk calorierijk). Volgend recept is iets lichter, zonder aan smaak te moeten inboeten!

NODIG:

voor 4 personen

250 gram platte rijstnoedels
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, geperst
2 tl fijngehakte verse gember
1 tl korianderpoeder
0.5 tl komijnpoeder
een beetje kurkuma voor de kleur
3 wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
300 gram broccoliroosjes, of erwtjes, of boontjes, of een andere groente naar keuze
250 gram seitan, in blokjes gesneden
ongeveer 250 ml kokosmelk, aangevuld met ongeveer 100 ml water
1 EL sojasaus
een mespuntje mosterd
limoenzeste en limoensap, voor de smaak
peper en zout
verse koriander, voor het serveren
fijngehakte pinda’s, voor het serveren

WERKWIJZE:

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze daarna uitlekken.
Stoof de ui, look en gember aan in wat olie. Doe er de specerijen bij en laat meebakken voor de smaak. Voeg de groenten toe en roerbak tot deze beetgaar zijn. Voeg de seitan toe en laat ook nog even meebakken. Voeg de kokosmelk, het water, de sojasaus, de mosterd en limoenzeste en -sap toe naar smaak. Laat heel eventjes sudderen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte rijstnoedels toe aan het groentenmengsel en laat even sudderen zodat de rijstnoedels de ‘saus’ kunnen opnemen.
Serveer met verse koriander en gehakte pinda’s.

Smakelijk!

Advertenties