Vegan MoFo #4: Lunchdate @ Cuisine ouVerte & Wereld Dierendag

Vandaag geen uitgebreid bericht…

Gisteren gaan lunchen bij Cuisine ouVerte in Gent, en ’t heeft gesmaakt! Gebakken aubergines met balsamico, wortelgratin, gebakken rijst, loempiaatjes, pastasalade met pesto, rucola en een slaatje met kerstomaatjes en olijven. Meer moet dat niet zijn!

Graag wil ik vandaag ook nog eventjes de aandacht vestigen op Wereld Dierendag. Dit jaar zal het al tien jaar geleden zijn dat ik beslist heb om geen dieren meer te eten. Heel wat meer mensen zouden dat moeten doen. Al is het maar één dag per week. Ik ben zelf vegetariër geworden voor de gezondheid, maar na verloop van de jaren zijn er heel wat meer redenen bij gekomen. Voor het milieu, voor de dieren, …
Ik ben altijd al een grote dierenvriend geweest, thuis bij mijn ouders was het altijd een gezellige beestenboel. Geitjes, konijnen, herten, poezen, … Toen ik in Gent kwam studeren miste ik een huisdier, maar dat was toen niet echt haalbaar. Ik heb heel lang getwijfeld of ik een huisdier zou nemen, want ik woon op een appartement (zonder tuin).
Iets minder dan een jaar geleden maakte ik de bewuste keuze van een kat te adopteren bij Kat zoekt Thuis, en niet zomaar een lieve schattige kitten, maar een volwassen zwarte kater. Volwassen katten blijven het langste zitten in het asiel, en al zeker als ze zwart zijn.
Toen Kasper bij ons kwam was hij nog ziek (ontstekingen in zijn mondje), en was hij ook heel erg schuw (hij had altijd alleen gewoond bij een oud mevrouwtje en was behoorlijk geïntimideerd door alle andere poezen in de opvang). Na enkele weken ontdooide hij langzaam aan, en nu lijkt hij helemaal opengebloeid. Hij heeft zijn naam niet gestolen! Nieuwsgierig is een understatement, en dom is hij ook al zeker niet.
Ik laat jullie hieronder wat meegenieten van onze knapperd!

Staan nog op het programma de komende dagen:

– Oosterse noedels
– Chai Cookies
– Samosa’s met tzatziki
– Moussaka
– een verslag van Veggielicious
– een stukje over Kook Het Voort
– wafels!

Ik moet zeggen, ik amuseer me wel, met deze Vegan Mofo. Gisteren heb ik twee uur in kookboeken zitten snuffelen om een menu op te stellen. Ik ga veel bewuster om met wat we gaan eten, en kan zo boodschappen ook beter plannen. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan nieuwe dingen uitproberen? Ik probeer deze werkwijze zeker aan te houden na de MoFo!

Advertenties

7 gedachtes over “Vegan MoFo #4: Lunchdate @ Cuisine ouVerte & Wereld Dierendag

  1. Ooooooooh wat een prachtige kerel! Wij hebben vorige week het 1e jubileum van Nina gevierd, een zwart-witte dame van 14 die anderhalf jaar in het asiel zat en inmiddels een jaar bij ons woont. Nog steeds schuw, maar steeds minder en overduidelijk gelukkig. 🙂 Fijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.