Amandelspeculoos

Ik kom jullie nog eens verblijden met een receptje! Mijn mama stuurde mij onlangs een receptje voor Hasseltse speculoos door, daar heb ik nu mijn eigen plantaardige versie van gemaakt. Heerlijk met een kop gemberthee!
En nog een reden om deze koekjes te bakken: het huis geurt héérlijk!

voor ongeveer 20 speculooskoekjes

NODIG:

375 gram tarwebloem
10 gram bakpoeder
225 gram donkerbruine suiker
1 EL agavesiroop
100 gram plantaardige boter
150 ml amandelmelk
30 gram amandelpoeder
1.5 EL speculooskruiden
een flinke snuif zout
amandelschilfers

WERKWIJZE:

Meng alle ingrediënten (behalve de amandelschilfers) in de kom van en keukenrobot en kneed tot een samenhangend deeg.
Vorm kleine bolletjes van het deeg en druk ze plat. Leg ze naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier; laat wel een beetje plaats tussen de koekjes want ze gaan nog een beetje uitzetten. Strooi op elk koekje nog wat amandelschilfers; druk ze licht aan zodat ze aan de koekjes blijven plakken na het bakken.
Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

12 gedachtes over “Amandelspeculoos

  1. heerlijk-heerlijk, een blijver hier in huis!!
    Wel een vraagje: hoe bewaar je die speculoosjes best? Ik maakte ze gisteren, liet ze afkoelen en bewaarde ze in een plastiek doos. De volgende ochtend nog steeds heerlijk van smaak, maar wel slapper dan toen ze afgekoeld waren. Heb je tips om ze krokant te houden?

    Like

    • Ik bewaar ze ook in een afgesloten doos. Ik heb al vaak gelezen dat koekjes die krokant moeten blijven best in een blikken doos worden bewaard. Plastic voor koekjes die zacht mogen worden. Enkele suikerklontjes bij de koekjes leggen zou ook helpen (die nemen vocht op).

      Like

      • Jouw tip klopt: een volgende lading speculoosjes in een blikken doos bewaard en ze bleven krokant! Merci!

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.