Aspergerisotto

Het is alweer even geleden dat ik hier nog was…
Dit is te verklaren door Het Werk en Het Vriendje en De Kat. Dingen die mijn leven een beetje overhoop gooiden, maar op een zeer positieve manier!

Hieronder eerst een receptje voor een héérlijke risotto!

– fijngesnipperde ui en knoflook aanstoven in wat olijfolie
– champignons (een klein bakje) in kleine stukjes hakken en erbij mengen, kort bakken
– groene asperges (een busseltje) in korte schuine stukjes snijden en bij de andere groenten mengen, nog even bakken tot de asperges beetgaar zijn
– de groenten uit de pan halen

– nog een beetje fijngesnipperde ui aanstoven in wat olijfolie
– risottorijst toevoegen (ongeveer 250 gram)
– blussen met een klein glas witte wijn
– de risotto verder bereiden zoals het hoort (met groentebouillon)
– op het laatste de groenten terug bij de risotto voegen en nog even doorwarmen
– afwerken met peterselie en afkruiden met peper en zout

Advertenties