Chocoladetaartjes met banaan, chocoladepudding, sojaslagroom en chocoladeschilfers

Decadentie in een taartje!

NODIG:

(voor 1 grote taart of 8 kleine taartjes)

bodem

250 gram tarwebloem
125 gram sojaboter
10 gram cacaopoeder
snufje zout
25 gram gemalen hazelnootjes
enkele eetlepels sojamelk
(eventueel 1 el rietsuiker)

vulling

1 banaan, in dunne schijfjes
350 ml sojamelk
25 gram puddingpoeder (vb. Imperial)
1 volle eetlepel cacaopoeder
1-2 el rietsuiker

afwerking

1 brikje Soyatoo slagroom (300 ml)
(eventueel 1-2 el poedersuiker)
chocoladekrullen

WERKWIJZE:

Maak eerst de taartbodems.
Meng hiervoor bloem, cacaopoeder en zout in een kom. Meng er de hazelnootstukjes door. Kneed er vervolgens de boter door en voeg dan geleidelijk aan enkele eetlepels sojamelk toe, tot er een stevig en kneedbaar deeg ontstaat.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een halfuur tot een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit en leg het in ingevette kleine taartvormpjes; zorg voor een opstaande rand.
Leg op elk taartvormpje een stukje bakpapier en vul de taartjes met bakbonen. Bak de taartjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°; verwijder de bonen en het bakpapier en bak ze vervolgens nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.

Maak vervolgens de chocoladepudding. Verwarm daarvoor de sojamelk in een steelpannetje samen met het puddingpoeder, de cacaopoeder en de suiker. Breng onder voortdurend roeren aan de kook en blijf roeren tot de pudding indikt.
Verdeel ondertussen de stukjes banaan over de taartjes. Giet per taartje enkele eetlepels chocoladepudding over de banaan (zorg ervoor dat de banaan volledig bedekt is). Laat afkoelen.

Klop de sojaroom op (al dan niet met extra poedersuiker).
Verdeel de sojaroom over de taartjes (hiervoor moet de pudding volledig afgekoeld zijn!).
Strooi ter afwerking nog wat chocoladekrullen over de taartjes.

De taartjes bewaar je het beste in de koelkast.

Smakelijk!

Advertenties