Appel-pecan-carameltaartjes

NODIG:

(voor 3 kleine taartjes van 12 cm diameter)

een vel kant-en-klaar kruimeldeeg (bladerdeeg werkt ook)
sojaboter, om in te vetten
2 grote appels, geschild en het klokhuis verwijderd
50 gram pecannoten, in stukjes gebroken

caramelsaus:

50 gram sojaboter
1,5 el tarwebloem
45 gram kristalsuiker
45 gram donkerbruine basterdsuiker
40 ml water

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de taartvormpjes in. Snijd drie cirkels uit het kruimeldeeg (maak de cirkels iets groter dan het vormpje zodat je een opstaande rand krijgt) en leg het deeg in de taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Maak dan de caramelsaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een steelpannetje en plaats het op een laag vuur. Roer tot alles is opgelost en laat nog een 5-tal minuutjes doorkoken tot het een stroperig geheel wordt.
Snijd de appels in stukjes en meng ze door de caramelsaus. Voeg er ook de stukjes pecannoot aan toe. Roer goed zodat alle stukjes appel en noot met caramelsaus bedekt zijn.
Verdeel het appel-pecan-caramelmengsel over de drie taartjes.
Bak de taartjes gedurende 20-25 minuten op 180°C.

Smakelijk!

Advertenties

5 gedachtes over “Appel-pecan-carameltaartjes

      • Dank je…ik snap het nu, het is een spraak-
        verwarring. Jullie kruimeldeeg noemen wij
        pie-deeg, in goed Nederlands 🙂
        Bij kruimeldeeg denken wij hier weer aan losse
        kruimels ban boter, bloem en suiker als afdekking
        over bijvoorbeeld appeltaart

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.