Appel-pecan-carameltaartjes

NODIG:

(voor 3 kleine taartjes van 12 cm diameter)

een vel kant-en-klaar kruimeldeeg (bladerdeeg werkt ook)
sojaboter, om in te vetten
2 grote appels, geschild en het klokhuis verwijderd
50 gram pecannoten, in stukjes gebroken

caramelsaus:

50 gram sojaboter
1,5 el tarwebloem
45 gram kristalsuiker
45 gram donkerbruine basterdsuiker
40 ml water

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de taartvormpjes in. Snijd drie cirkels uit het kruimeldeeg (maak de cirkels iets groter dan het vormpje zodat je een opstaande rand krijgt) en leg het deeg in de taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Maak dan de caramelsaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een steelpannetje en plaats het op een laag vuur. Roer tot alles is opgelost en laat nog een 5-tal minuutjes doorkoken tot het een stroperig geheel wordt.
Snijd de appels in stukjes en meng ze door de caramelsaus. Voeg er ook de stukjes pecannoot aan toe. Roer goed zodat alle stukjes appel en noot met caramelsaus bedekt zijn.
Verdeel het appel-pecan-caramelmengsel over de drie taartjes.
Bak de taartjes gedurende 20-25 minuten op 180°C.

Smakelijk!

Advertisements