Risotto met Venkel en Zongedroogde tomaatjes

NODIG:

(voor 4 personen)

30 gram sojaboter
1 kleine ui, gesnipperd
200 gram risottorijst
1 venkelknol, in reepjes
1 liter groentebouillon
75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
1.5 tl gedroogde oregano
2 el fijngehakte verse peterselie
peper en zout
eventueel gistvlokken

WERKWIJZE:

Verwarm de groentebouillon in een kommetje en hou het tegen de kook aan.
Verwarm de sojaboter in een kookpot, voeg er de ui aan toe en bak deze glazig. Voeg er dan de risottorijst aan toe en roer tot alle rijstkorrels met boter zijn bedekt.
Voeg de stukjes venkel toe en bak even mee.
Giet vervolgens met een pollepel wat groentebouillon over het geheel en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle groentebouillon op is. Voeg ongeveer halverwege de tomaatjes en de oregano toe.
(De gaartijd zal afhankelijk zijn van het type rijst dat je gebruikt, maar na ongeveer 25 à 30 minuten zal de rijst gaar zijn.)
Voeg op het laatste de peterselie toe en kruid af met peper en zout.
Meng – indien gewenst – enkele eetlepels gistvlokken door de risotto.

Smakelijk!

Advertenties