Trifle met kokoscake, banaan, ananas en vanillepudding

NODIG:

(voor 4 personen)

een kokoscake (bijvoorbeeld zoals dit recept)
een banaan, in kleine blokjes
een klein blikje ananas, de schijven in kleine stukjes
citroensap
vanillepudding (vers gemaakt* of uit een pakje, bijvoorbeeld Alpro)
geraspte kokos, voor de afwerking

leuke glaasjes

WERKWIJZE:

Snijd plakjes van de kokoscake en snijd die in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. (Snijd niet te veel blokjes, je hebt er helemaal niet zo veel van nodig!)
Meng de stukjes banaan en ananas met een beetje citroensap, zo zal de banaan niet bruin worden.
Leg enkele blokjes kokoscake in de glaasjes. Verdeel er wat stukjes fruit over en bedek die met een laagje vanillepudding. Herhaal deze volgorde tot de glaasjes gevuld zijn. Werk af met een beetje geraspte kokos.

* Als je zelf vanillepudding maakt, zorg er dan voor dat die niet te vast is: zo kan de pudding makkelijk doorheen de stukjes fruit lopen; dat zal ervoor zorgen dat de stukjes cake lekker zacht worden.

TIP: Maak deze trifle indien mogelijk een dag op voorhand, zo kunnen de smaken zich nog vermengen en wordt de cake zacht door de pudding en het vruchtensap!