Iedereen zal wel de klassieke rijstpap met bruine suiker kennen. Deze rijstpap is anders, misschien zelfs een tikkeltje feestelijk!
NODIG:
(voor 4 potjes)
600 ml sojamelk
1/2 tl kardemompoeder
75 gram rietsuiker
enkele druppeltjes vanille-essence
100 gram dessertrijst
1 1/2 tl rozenwater
WERKWIJZE:
Giet de sojamelk in een kommetje, voeg kardemompoeder, rietsuiker en vanille toe en breng aan de kook. Voeg, wanneer de sojamelk kookt, de rijst toe en draai het vuur vervolgens heel laag. Laat de rijst zachtjes sudderen, gedurende ongeveer 45 minuten (check de verpakking van de rijst) of tot alle sojamelk is ingekookt en de rijst gaar is. Neem de kom van het vuur en roer er het rozenwater door.
Smakelijk!
TIP: probeer voor een vollere smaak eens om vanille-sojamelk te gebruiken (laat dan de vanille-essence wel weg)!
Net gemaakt en smaakt hemels! Merci voor het receptje. 😀
LikeLike
Ziet er erg lekker uit! Maar waar haal je dat rozenwater?
LikeLike
Ik heb ’t mijne gekocht in de Colruyt. Het was ook helemaal niet duur, ik denk 1 euro of zo!
Staat bij de bakspullen, waar ook vanille- en andere essences staan.
LikeLike
Aha, ik winkel altijd in de Colruyt, maar nog nooit zien staan. Volgende keer eens op letten. Ik ga het vandaag maken, maar zonder het rozenwater, zal ook wel lekker zijn!
LikeLike
Ik ga deze maken voor de verjaardag van Fré volgende maand 😀
Waar haal jij die “gouden lepeltjes”? (niet dat dat per sé nodig is, maar wel nog zo leuk ^-^)
Groetjes
LikeLike
‘k Heb die lepeltjes gevonden bij Zara Home!
LikeLike
Thx 😀
Waar is dat? In Gent?
Hoewel ik denk da ik gewone lepelkes ga bezigen 🙂 Smaakt net zo goed, hé ^-^
LikeLike
[…] Katie’s lijstje) – zelfgemaakte pudding – rijstpap (bijv. volgens dit recept, gewoon suiker vervangen door stroop en/of stevia) – cashew-abrikozenpap met appel – […]
LikeLike