Hemelse Rijstpap

Iedereen zal wel de klassieke rijstpap met bruine suiker kennen. Deze rijstpap is anders, misschien zelfs een tikkeltje feestelijk!

NODIG:

(voor 4 potjes)

600 ml sojamelk
1/2 tl kardemompoeder
75 gram rietsuiker
enkele druppeltjes vanille-essence
100 gram dessertrijst
1 1/2 tl rozenwater

WERKWIJZE:

Giet de sojamelk in een kommetje, voeg kardemompoeder, rietsuiker en vanille toe en breng aan de kook. Voeg, wanneer de sojamelk kookt, de rijst toe en draai het vuur vervolgens heel laag. Laat de rijst zachtjes sudderen, gedurende ongeveer 45 minuten (check de verpakking van de rijst) of tot alle sojamelk is ingekookt en de rijst gaar is. Neem de kom van het vuur en roer er het rozenwater door.

Smakelijk!

TIP: probeer voor een vollere smaak eens om vanille-sojamelk te gebruiken (laat dan de vanille-essence wel weg)!

Advertenties