Hemelse Rijstpap

Iedereen zal wel de klassieke rijstpap met bruine suiker kennen. Deze rijstpap is anders, misschien zelfs een tikkeltje feestelijk!

NODIG:

(voor 4 potjes)

600 ml sojamelk
1/2 tl kardemompoeder
75 gram rietsuiker
enkele druppeltjes vanille-essence
100 gram dessertrijst
1 1/2 tl rozenwater

WERKWIJZE:

Giet de sojamelk in een kommetje, voeg kardemompoeder, rietsuiker en vanille toe en breng aan de kook. Voeg, wanneer de sojamelk kookt, de rijst toe en draai het vuur vervolgens heel laag. Laat de rijst zachtjes sudderen, gedurende ongeveer 45 minuten (check de verpakking van de rijst) of tot alle sojamelk is ingekookt en de rijst gaar is. Neem de kom van het vuur en roer er het rozenwater door.

Smakelijk!

TIP: probeer voor een vollere smaak eens om vanille-sojamelk te gebruiken (laat dan de vanille-essence wel weg)!

Advertenties

8 gedachtes over “Hemelse Rijstpap

    • Ik heb ’t mijne gekocht in de Colruyt. Het was ook helemaal niet duur, ik denk 1 euro of zo!
      Staat bij de bakspullen, waar ook vanille- en andere essences staan.

      Like

      • Aha, ik winkel altijd in de Colruyt, maar nog nooit zien staan. Volgende keer eens op letten. Ik ga het vandaag maken, maar zonder het rozenwater, zal ook wel lekker zijn!

        Like

  1. Ik ga deze maken voor de verjaardag van Fré volgende maand 😀
    Waar haal jij die “gouden lepeltjes”? (niet dat dat per sé nodig is, maar wel nog zo leuk ^-^)

    Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.