NODIG:
(voor 12 cakejes)
175 gram tarwebloem
2 el arrowroot
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout
240 ml sojamelk
1 tl appelazijn
80 ml plantaardige olie
130 gram rietsuiker
1 tl vanille-essence
een halve appel, geschild en in blokjes
4 speculooskoekjes, in kleine stukjes
WERKWIJZE:
Verwarm de oven op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
Zeef alle droge ingrediënten samen in een kom.
Meng de natte ingrediënten (plus de suiker) in een ander kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng tot een homogeen en vrij vloeibaar deeg.
Roer de stukjes appel en speculoos door het deeg.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak de cakejes ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Je kan de cakejes laten afkoelen, maar ze zijn ook heerlijk als je ze warm eet!
Smakelijk!
Mmmmmm, welke speculoos gebruik je?
LikeLike
I love speculoos so much and I am glad they are “in seasion” right now. I’m making thse soon!
LikeLike
Yeah, I can’t type. Meant to say: “in season” and “these”. Sorry.
LikeLike
Ik heb geen arrowroot in huis! Kan ik hiervoor ook iets anders (maizena misschien?) gebruiken?
LikeLike
Maïzena werkt ook perfect hoor!
LikeLike
[…] Wat doe je als je jarig bent, maar wel moet gaan werken? Dan trakteer je je collega’s, op appel-speculoos-cupcakes bijvoorbeeld. En ‘s avonds vlieg je er nog eens in en maak je om negen uur nog […]
LikeLike
[…] bakten appel-speculoosmuffins (wat speculoos, dat is vanzijneigen vegan, en dit recept is een soort basisrecept voor vegan […]
LikeLike
Nuttige tips en handig om alles mooi samengevat te zien!
LikeGeliked door 1 persoon
oei dat moest dus bij de oorspronkelijke post komen 🙂
LikeLike
Graag gedaan!
LikeLike