Appelcakejes met Speculoos

NODIG:

(voor 12 cakejes)

175 gram tarwebloem
2 el arrowroot
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout

240 ml sojamelk
1 tl appelazijn
80 ml plantaardige olie
130 gram rietsuiker
1 tl vanille-essence

een halve appel, geschild en in blokjes
4 speculooskoekjes, in kleine stukjes

WERKWIJZE:

Verwarm de oven op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
Zeef alle droge ingrediënten samen in een kom.
Meng de natte ingrediënten (plus de suiker)  in een ander kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng tot een homogeen en vrij vloeibaar deeg.
Roer de stukjes appel en speculoos door het deeg.
Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak de cakejes ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Je kan de cakejes laten afkoelen, maar ze zijn ook heerlijk als je ze warm eet!

Smakelijk!