Stoofpotje met sperzieboontjes, tomaten en seitanworstjes

NODIG:

(voor 2 personen)

olijfolie
1 sjalotje, fijn gesnipperd
2 knoflookteentjes, uitgeperst
Provençaalse kruiden (naar smaak)
paprikapoeder (naar smaak)
1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes
1 grote wortel, geschild en in stukjes
300 gram sperzieboontjes, een 10-tal minuutjes voorgekookt in stukken van ongeveer 3 cm gesneden
1 blik (400 gram) tomatenstukjes
4 seitanworstjes (bijvoorbeeld van Wheaty), in stukjes gesneden
peper en zout
snufje cayennepeper (naar smaak)

WERKWIJZE:

Verwarm de olie in een pan. Fruit er het gesnipperde sjalotje en de geperste knoflookteentjes in.
Voeg Provençaalse kruiden en paprikapoeder toe en laat even meebakken.
Meng onder voortdurend roeren de paprika- en wortelstukjes bij het sjalotmengsel – roer ongeveer 5 minuten. Voeg tenslotte ook de sperzieboontjes toe.
Doe tenslotte ook de tomatenstukjes bij de groenten en laat het geheel zachtjes pruttelen.

Verwarm ondertussen wat olie in een andere pan en bak daarin de stukjes seitanworst. Voeg deze stukjes bij het groentenstoofpotje.
Kruid het geheel af met peper en zout en wat cayennepeper.

Lekker met aardappelpuree of pasta!

Smakelijk!

Advertenties