Granola

NODIG:

75 gram sojaboter
3 el ahornstroop of agavestroop
2 el water
150 gram havervlokken (of andere granenvlokken)
1/2 tl kaneel
4 dadels, in stukjes
4 gedroogde abrikozen, in stukjes
50 gram rozijnen
20 gram geraspte kokos
40 gram pompoenpitten (of 20 gram zonnebloempitten en 20 gram pompoenpitten)
65 gram walnoten, grof gehakt

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Vermeng alle droge ingrediënten in een kom.
Doe de sojaboter samen met de ahorn- of agavestroop en het water in een steelpannetje en verwarm op een laag vuur tot er zich een homogene stroop vormt.
Roer het droge mengsel door het botermengsel.
Doe het granolamengsel in de bakvorm en druk lichtjes aan. Bak de granola gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Laat in de vorm afkoelen.
Wanneer het mengsel volledig is afgekoeld kun je het in een luchtdicht afgesloten doos bewaren. De granola blijft zeker een week goed!

Lekker als ontbijt, met wat stukjes vers fruit en yofu.

Probeer ook eens om wat granola te vermengen met gesmolten chocolade. Maak er kleine hoopjes van (op een bakplaat bekleed met bakpapier of aluminiumfolie) en laat afkoelen. Zo heb je lekkere snoepjes!

Smakelijk!