Kruidig Stoofpotje

Met het herfstig weer van de afgelopen tijd kreeg ik meer en meer zin in stoofpotjes. En binnenkort is het weer pompoentijd, dus dan volgen er zeker receptjes met pompoen!

Deze keer een kruidig Indisch bloemkoolstoofpotje…

NODIG:

(voor 4 personen)

olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes look, uitgeperst
1 1/2 tl garam masala
1 tl komijnpoeder
3/4 tl korianderpoeder
1/2 tl kurkuma
1 rode paprika, in blokjes
4 wortels, geschild en in stukjes
1 bloemkool, in roosjes
300 gram erwtjes
1 pakje tempeh, in blokjes
sojasaus
1 blik tomatenstukjes
groentebouillon (ongeveer 300 ml)
een handvol rozijntjes

WERKWIJZE:

Verwarm wat olie in een kom en fruit er de ui en de knoflook in tot de ui glazig is.
Voeg de specerijen toe en laat ze even meebakken (zo komen de smaken optimaal vrij). Voeg dan ook de paprika, wortels, bloemkoolroosjes en erwtjes toe en roer het geheel gedurende 4 minuten goed door. Voeg dan de tomatenstukjes en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu ook de rozijntjes toe. Zet het vuur wat lager en laat alles gedurende 20 minuutjes sudderen.
Bak ondertussen de tempehblokjes aan in wat olijfolie en blus ze met wat sojasaus. Voeg de tempehstukjes toe aan het stoofpotje.

Serveer met basmatirijst.

Smakelijk!

7 gedachtes over “Kruidig Stoofpotje

  1. Gisteren voor het eerst gemaakt en ’t is eentje dat hier nog vaker op tafel gaat komen! Lekkere kruidencombinaties (Johan verhoogde de hoeveelheden wel wat, maar dat hebben we bij wel meer recepten en ligt duidelijk gewoon aan ons) en de ideale manier om tempeh meteen te leren appreciëren! Merci 🙂

    Like

    • Leuk dat je een ‘oud’ recept hebt ontdekt :-). Mijn gevoel voor kruiden is ook veranderd de laatste tijd, in die zin dat ik er ook altijd meer toevoeg dan vroeger. Van tempeh was ik ook niet meteen fan, dat is zoiets dat je moet leren eten vind ik…

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.