Chocoladecupcakes met kersenvulling en chocolademoussetopping

Decadentie in een cupcake…

NODIG:

voor 12 cupcakes

12 chocoladecupcakes
kersenconfituur
chocolademousse
12 kersen

WERKWIJZE:

Maak eerst de chocolademousse. Doe daarvoor 525 gram silken tofu, 90 ml sojamelk, 3 el agavestroop en 1 1/2 tl vanille-extract in de blender. Smelt ondertussen ook 400 gram chocolade ‘au bain marie’. Laat de chocolade – wanneer deze gesmolten is – 5 minuutjes afkoelen en giet deze daarna bij het mengsel in de blender. Meng nog eens goed.
Doe de chocolademousse in een kom, dek ze af met plasticfolie en plaats ze voor minstens een halfuur in de koelkast, tot ze stevig is.

Snijd van de chocoladecupcakes het hoedje eraf. Haal met een dessertlepel een beetje van het binnenste van het cakeje eruit en doe er dan wat kersenconfituur in. Leg het hoedje weer op de cupcake.

Spuit – wanneer de chocolademousse stevig is geworden – de topping over de gevulde cupcakes en werk af met een kers.
Bewaar de cupcakes tot gebruik in de koelkast.

Smakelijk!

(Het recept voor de chocolademousse heb ik als topping gebruikt voor 12 grote cupcakes; deze hoeveelheid is voldoende als dessert voor 6 à 8 personen. Spuit de chocolademousse dan ook met een spuitzak in kommetjes, en werk af met bijvoorbeeld chocoladekrullen.)

14 gedachtes over “Chocoladecupcakes met kersenvulling en chocolademoussetopping

    • Het recept dat ik gebruikt heb is dat voor basis chocoladecupcakes uit het boekje ‘Vegan Cupcakes Take Over The World’

      Like

  1. Hallo, ik vind het jammer dat je de naam van het boek vermeld en niet het recept van de cupcakes want de afwerking lijkt me heel lekker😀!!

    Like

    • Uit respect voor de auteurs ga ik hier nooit (zonder hun toestemming) recepten uit kookboeken publiceren. Deze blogpost was vooral om een combinatie met de chocolademousse te laten zien, en ik ging ervan uit dat iedereen wel een basis-chocoladecupcake kan bakken 🙂

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.