Decadentie in een cupcake…
NODIG:
voor 12 cupcakes
12 chocoladecupcakes
kersenconfituur
chocolademousse
12 kersen
WERKWIJZE:
Maak eerst de chocolademousse. Doe daarvoor 525 gram silken tofu, 90 ml sojamelk, 3 el agavestroop en 1 1/2 tl vanille-extract in de blender. Smelt ondertussen ook 400 gram chocolade ‘au bain marie’. Laat de chocolade – wanneer deze gesmolten is – 5 minuutjes afkoelen en giet deze daarna bij het mengsel in de blender. Meng nog eens goed.
Doe de chocolademousse in een kom, dek ze af met plasticfolie en plaats ze voor minstens een halfuur in de koelkast, tot ze stevig is.
Snijd van de chocoladecupcakes het hoedje eraf. Haal met een dessertlepel een beetje van het binnenste van het cakeje eruit en doe er dan wat kersenconfituur in. Leg het hoedje weer op de cupcake.
Spuit – wanneer de chocolademousse stevig is geworden – de topping over de gevulde cupcakes en werk af met een kers.
Bewaar de cupcakes tot gebruik in de koelkast.
Smakelijk!
(Het recept voor de chocolademousse heb ik als topping gebruikt voor 12 grote cupcakes; deze hoeveelheid is voldoende als dessert voor 6 à 8 personen. Spuit de chocolademousse dan ook met een spuitzak in kommetjes, en werk af met bijvoorbeeld chocoladekrullen.)
oooo my god! overheerlijk!!!
Fie’s cupcakes zijn niet te overtreffen 🙂
LikeLike
Ooooh, nagenieten 🙂 Echt de beste cupcakes ooit!
LikeLike
Ziet er heerlijk uit! Wat voor blender heb jij? Ik vrees dat die chocomousse met de mijne niet zou lukken.
LikeLike
Ik heb deze: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?&hlt=Link_Overview&scy=BE&slg=NLD&mid=Link_Overview&session=20090325022817_66.249.71.6&ctn=HR2870/60.
Het is een klein model (‘k heb die gekocht toen ik pas op kot zat). Voor wat ik nu soms maak is hij aan de kleine kant, maar dingen maak ik dan vaak in porties. De chocolademousse heb ik ook in twee porties gemaakt.
LikeLike
Die zien er super lekker uit!
@Linde: ik heb soortgelijke chocomousse al eens gemaakt en gewoon gemixt met een staafmixer.
LikeLike
wat is het recept van de muffins?
LikeLike
Het recept dat ik gebruikt heb is dat voor basis chocoladecupcakes uit het boekje ‘Vegan Cupcakes Take Over The World’
LikeLike
Kan je het ei in de choco mousse vervangen ?
LikeLike
Deze chocomousse bevat geen eieren. Op basis van zijden tofu!
LikeLike
Hallo, ik vind het jammer dat je de naam van het boek vermeld en niet het recept van de cupcakes want de afwerking lijkt me heel lekker😀!!
LikeLike
Uit respect voor de auteurs ga ik hier nooit (zonder hun toestemming) recepten uit kookboeken publiceren. Deze blogpost was vooral om een combinatie met de chocolademousse te laten zien, en ik ging ervan uit dat iedereen wel een basis-chocoladecupcake kan bakken 🙂
LikeLike
[…] Herinneringen aan lekkere tussendoortjes (aka de beste chocomousse ooit) […]
LikeLike
[…] uiteraard de reeds gekende chocomousse […]
LikeLike
[…] op dit vleesrecept) – Linzenschotel met knolselder, hazelnoten en munt, uit: Plenty – Chocomousse met kokosijs en […]
LikeLike