Chocoladecupcakes met kersenvulling en chocolademoussetopping

Decadentie in een cupcake…

NODIG:

voor 12 cupcakes

12 chocoladecupcakes
kersenconfituur
chocolademousse
12 kersen

WERKWIJZE:

Maak eerst de chocolademousse. Doe daarvoor 525 gram silken tofu, 90 ml sojamelk, 3 el agavestroop en 1 1/2 tl vanille-extract in de blender. Smelt ondertussen ook 400 gram chocolade ‘au bain marie’. Laat de chocolade – wanneer deze gesmolten is – 5 minuutjes afkoelen en giet deze daarna bij het mengsel in de blender. Meng nog eens goed.
Doe de chocolademousse in een kom, dek ze af met plasticfolie en plaats ze voor minstens een halfuur in de koelkast, tot ze stevig is.

Snijd van de chocoladecupcakes het hoedje eraf. Haal met een dessertlepel een beetje van het binnenste van het cakeje eruit en doe er dan wat kersenconfituur in. Leg het hoedje weer op de cupcake.

Spuit – wanneer de chocolademousse stevig is geworden – de topping over de gevulde cupcakes en werk af met een kers.
Bewaar de cupcakes tot gebruik in de koelkast.

Smakelijk!

(Het recept voor de chocolademousse heb ik als topping gebruikt voor 12 grote cupcakes; deze hoeveelheid is voldoende als dessert voor 6 à 8 personen. Spuit de chocolademousse dan ook met een spuitzak in kommetjes, en werk af met bijvoorbeeld chocoladekrullen.)

Advertenties