Dit is echt één van mijn favoriete aardappelrecepten!
NODIG:
aardappelen (bij voorkeur krieltjes, maar andere aardappelen kunnen zeker ook)
knoflook
olijfolie
paprikapoeder
peper en zout
provençaalse kruiden
WERKWIJZE:
Was de aardappeltjes goed en snij ze in stukjes. (Persoonlijk schil ik de aardappeltjes niet, omdat ik aardappeltjes in de schil best lekker vind, maar je kan ze dus evengoed schillen).
Doe de stukjes aardappel samen met een aantal teentjes geplettte look in een ovenschaal.
Kruid de aardappeltjes met paprikapoeder, provençaalse kruiden en peper en zout.
Giet wat olijfolie over de aardappeltjes en meng het geheel goed door elkaar, zodat alle aardappeltjes rondom met olijfolie bedekt zijn.
Plaats de aardappeltjes in een voorverwarmde oven van 180° en laat ze ongeveer 40 minuten bakken. De baktijd is afhankelijk van de hoeveelheid aardappels, het is best om de aardappels in het midden van de baktijd even om te scheppen.
TIP:
Vervang paprikapoeder en provençaalse kruiden door rozemarijn!
Smakelijk!
heerlijk! ik ga het vanavond maken…
bedankt voor de inspiratie die je geeft met je heerlijke gerechten.
LikeLike
Hey,
Dit lijkt me echt heel erg lekker. Sorry, ik heb toch nog een9waarschijnlijk) heel domme vraag: is het vegetarisch? Ik dacht zelf van wel, maar voor de zekerheid vraag ik het maar even.
LikeLike
Ik heb dat vandeweek eens klaargemaakt en dit is zoooo makkelijk en lekker!
Dankjewel voor recept!
LikeLike
[…] stoofvlees-frietdag, was de keuze snel gemaakt (natuurlijk at ik dan wel stoofseitan)! We aten gebakken rozemarijnaardappeltjes uit de oven, wegens gebrek aan een friteuse. Zeker niet minder […]
LikeLike