Koffietruffels in een jasje van Speculoos

NODIG:

(voor ongeveer 24 truffels)

200 gram pure chocolade
50 gram speculoos
25 gram boter
50 ml sojaroom
50 ml sterke koffie
2 el amandelpoeder

WERKWIJZE:

Plet de speculoos of maal ze fijn in de blender.
Snijd de chocolade in stukjes.
Smelt de chocolade samen met de koffie, room en boter in een pannetje ‘au bain marie’.
Haal het pannetje van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is, en voeg dan het amandelpoeder toe.
Plaats het mengsel enkele uren in de koelkast, zodat de chocolade iets steviger kan worden.
Rol bolletjes van het chocolademengsel en rol door de speculooskruimels.
Leg de truffels op een bordje of in een klein muffinpapiertje.
Bewaar de truffels in de koelkast tot vlak voor het serveren.

(bron: foldertje van de Colruyt)

9 gedachtes over “Koffietruffels in een jasje van Speculoos

    • Ik denk dat het ook lukt als je de hoeveelheid koffie vervangt door sojamelk, of chocolademelk of iets anders van vloeistof hoor :-).

      Like

  1. I’m sorry I’m writing this in English. I don’t speak Durch but I can read it and those truffles look absolutely divine! Thank you for the recipe, I’ll try these truffles soon.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.