NODIG:
(voor ongeveer 24 truffels)
200 gram pure chocolade
50 gram speculoos
25 gram boter
50 ml sojaroom
50 ml sterke koffie
2 el amandelpoeder
WERKWIJZE:
Plet de speculoos of maal ze fijn in de blender.
Snijd de chocolade in stukjes.
Smelt de chocolade samen met de koffie, room en boter in een pannetje ‘au bain marie’.
Haal het pannetje van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is, en voeg dan het amandelpoeder toe.
Plaats het mengsel enkele uren in de koelkast, zodat de chocolade iets steviger kan worden.
Rol bolletjes van het chocolademengsel en rol door de speculooskruimels.
Leg de truffels op een bordje of in een klein muffinpapiertje.
Bewaar de truffels in de koelkast tot vlak voor het serveren.
(bron: foldertje van de Colruyt)
Mmmm, behalve de koffie klinkt dat heerlijk!
LikeLike
Ik denk dat het ook lukt als je de hoeveelheid koffie vervangt door sojamelk, of chocolademelk of iets anders van vloeistof hoor :-).
LikeLike
mmm, ziet er zo lekker uit!
LikeLike
dat ziet er werkelijk verukkelukkelijk uit…
mooie foto!
LikeLike
I’m sorry I’m writing this in English. I don’t speak Durch but I can read it and those truffles look absolutely divine! Thank you for the recipe, I’ll try these truffles soon.
LikeLike
Success!
You have a great blog too!
LikeLike
[…] Het recept van de koffietruffels vind je hier. […]
LikeLike
[…] Het recept van de koffietruffels vind je hier. […]
LikeLike
[…] Het recept van de koffietruffels vind je hier. […]
LikeLike