Appelcrumbletaart

NODIG:

(voor een taart met een diameter van ongeveer 22 cm)

bodem
340 gram bloem
1 tl zout
1 tl suiker
250 gram plantaardige boter
water

vulling
4 appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
ahornstroop
kaneel
rozijntjes

kruimellaagje
220 gram bloem
115 gram plantaardige boter
100 gram rietsuiker
50 gram amandelmeel

WERKWIJZE:

Maak het deeg voor de bodem. Meng daarvoor alle ingrediënten, behalve het water.
Voeg daarbij de nodige hoeveelheid water tot er een soepel deegje ontstaat.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast.
Meng de stukjes appel met de rozijntjes, strooi er kaneel over en meng er wat ahornsiroop door.
Meng vervolgens ook alle ingrediënten voor het kruimellaagje.
Vet een taartvorm in, en verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de taartvorm met het deeg en maak een opstaande rand.
Doe de appeltjes bovenop de taartbodem, en bestrooi met het kruimellaagje.
Bak de appelcrumbletaart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven.

Deze taart is lekker koud, maar probeer zeker ook eens warm, met een bolletje (soja)vanille-ijs!

Smakelijk!

Advertenties