Stripey Cake

Experimenten zijn altijd fun. Zeker als het experimenten met gebak betreft.
Na de pixelkoekjes nu ook de Stripey Cake, door de mama van twee lieve kleuters ook wel Zebrataart genoemd…

NODIG:

(voor een cake met diameter 23 cm)

twee porties deeg:
– één portie ‘wit’ deeg (vanille)
– één portie ‘bruin’ deeg (chocolade)

WERKWIJZE:

Bereid de twee soorten deeg.
Neem een springvorm met doorsnede 23 cm en vet deze in.
Verwarm de oven op 180°C.
De makkelijkste manier om deze cake te maken is om twee soeplepels te nemen (één voor elk soort deeg).
Giet twee soeplepels van het vanillebeslag in het midden van de cakevorm. Neem dan twee soeplepels van het chocoladebeslag en giet dit in het midden van het vanillebeslag. Neem dan weer twee soeplepels van het vanillebeslag en giet dit in het midden van het chocoladebeslag, …
Je zal zien dat het deeg zich vanzelf gaat verspreiden, dus het is belangrijk dat je de vorige stappen blijft herhalen tot het beslag op is (dus zonder onderbreking).
Bak deze cake gedurende 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP: je kan deze cake met behulp van voedingskleurstoffen ook in andere kleurtjes maken!

Smakelijk!

(bron: http://redmittens.com (idee))

Advertenties

6 gedachtes over “Stripey Cake

  1. Zou het geen idee kunnen zijn om je recepten met cups ook in gram na te wegen? Het is namelijk voor mensen die geen cups hebben niet te doen om je recepten als basis te gebruiken (ik heb ook al pech gehad met omzettingstabellen) en misschien is het voor jou wel te doen om de ingredienten ook nog eens extra af te wegen.
    Enkel een suggestie hee
    Voel je niet verplicht 😉

    Like

    • Euhm…stond hier vroeger geen recept bij? Ik heb deze cake nog gemaakt, maar heb geen flauw idee meer hoe ik nu aan die twee porties deeg moet beginnen. Het was iets met sojamelk en azijn en vanaf dan weet ik het niet meer.

      Like

      • hoi Els,
        vroeger stond hier inderdaad een recept bij, namelijk de basisrecepten voor vanille- en chocoladecake uit het Vegan Cupcakes boekje. Ik heb de recepten echter weggehaald omdat ik geen problemen wil met copyright. Eén hoeveelheid deeg is dezelfde hoeveelheid als voor 12 cupcakes.
        Je mag me altijd een mailtje sturen als je alsnog het recept wil, dan kan ik het je doorsturen, maar publiceren doe ik liever niet (meer).
        groetjes!
        fieke

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.