Stripey Cake

Experimenten zijn altijd fun. Zeker als het experimenten met gebak betreft.
Na de pixelkoekjes nu ook de Stripey Cake, door de mama van twee lieve kleuters ook wel Zebrataart genoemd…

NODIG:

(voor een cake met diameter 23 cm)

twee porties deeg:
– één portie ‘wit’ deeg (vanille)
– één portie ‘bruin’ deeg (chocolade)

WERKWIJZE:

Bereid de twee soorten deeg.
Neem een springvorm met doorsnede 23 cm en vet deze in.
Verwarm de oven op 180°C.
De makkelijkste manier om deze cake te maken is om twee soeplepels te nemen (één voor elk soort deeg).
Giet twee soeplepels van het vanillebeslag in het midden van de cakevorm. Neem dan twee soeplepels van het chocoladebeslag en giet dit in het midden van het vanillebeslag. Neem dan weer twee soeplepels van het vanillebeslag en giet dit in het midden van het chocoladebeslag, …
Je zal zien dat het deeg zich vanzelf gaat verspreiden, dus het is belangrijk dat je de vorige stappen blijft herhalen tot het beslag op is (dus zonder onderbreking).
Bak deze cake gedurende 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP: je kan deze cake met behulp van voedingskleurstoffen ook in andere kleurtjes maken!

Smakelijk!

(bron: http://redmittens.com (idee))

Advertenties