Cake met peer en speculoos

NODIG:

3 kopjes bloem
3 tl bakpoeder
1 kopje suiker
1/2 kopje olie
1/2 kopje water
2 kleine kopjes sojamelk
vanille
2 peren, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden (of meer, naar smaak)
een 8-tal speculooskoekjes, in stukjes gebroken

WERKWIJZE:

Zeef bloem, bakpoeder en suiker in een grote kom. Meng in een andere kom olie, water en sojamelk en vanille. Voeg de twee mengsels bij elkaar en meng goed. Meng er de stukjes peer en speculoos onder.
Verwarm de oven op 180°C. Vet een springvorm van 23 cm in en doe het deeg erin.
Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten.
Smakelijk!

3 gedachtes over “Cake met peer en speculoos

  1. Hee! Afgelopen zaterdag gaf een vriendin een housewarming en ik zou een (veganistische, zodat ik hem ook eten kan, haha) cake of taart meenemen. Ik had deze gemaakt en hij veel heel erg in de smaak! Super!

    Like

  2. Oh ja, omdat de peren die ik in huis had nog niet rijp genoeg waren heb ik appels gebruikt. En speculoosjes had ik ook niet, maar wel kruidnoten (die liggen hier in Nederland sinds augustus al in de winkels…). Een beetje aangepast, maar wel erg lekker.

    Like

  3. Thank you from the USA for the delicious recipe! My friends and I made the cake last night. We had to cook it for almost an hour. It rose very high. We all really liked it. Everyone loves Speculoos!
    Dankjewel! Het is lekker!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.