NODIG:
(voor ongeveer 3 personen)
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 à 2 el groene currypasta (ik heb de currypasta met citroengras gebruikt, die je bij Delhaize kan kopen)
1 aubergine, in vieren en dan in plakjes
1 bakje champignons (250 gram), in grove stukken gesneden
1 blik kokosmelk
3 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
tofu- of tempehblokjes
2 tl rietsuiker
sap en geraspte schil van 1 limoen
zout
korianderblaadjes, ter garnering
rijst, om erbij te serveren
WERKWIJZE:
Verhit de olie in een grote wok of pan. Voeg de ui en de currypasta toe en bak al roerend 3 minuten op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak hem 4-5 minuten, of tot hij zacht is. Voeg de champignons en blokjes zoete aardappel toe en bak even mee. Voeg tofu- of tempehblokjes toe. Blus het geheel met de kokosmelk en zet het vuur wat lager zodat alles kan sudderen (ongeveer 15 à 20 minuten)
Roer de suiker, limoensap en limoenschil door het groentenmengsel. Breng het op smaak met zout. Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes en dien op met rijst.
Ziet er erg lekker uit !
LikeLike
dat ziet er heel lekker uit.
ga dat zeker ook eens maken.
MMM zoete aardappel.
LikeLike
Fiekefatjerietsjes.(wordpress.)com: your number one recourse for great vegan recipies!
LikeLike