Zoete aardappelen en aubergine in groene curry

NODIG:

(voor ongeveer 3 personen)

1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 Γ  2 el groene currypasta (ik heb de currypasta met citroengras gebruikt, die je bij Delhaize kan kopen)
1 aubergine, in vieren en dan in plakjes
1 bakje champignons (250 gram), in grove stukken gesneden
1 blik kokosmelk
3 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
tofu- of tempehblokjes
2 tl rietsuiker
sap en geraspte schil van 1 limoen
zout
korianderblaadjes, ter garnering
rijst, om erbij te serveren

WERKWIJZE:

Verhit de olie in een grote wok of pan. Voeg de ui en de currypasta toe en bak al roerend 3 minuten op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak hem 4-5 minuten, of tot hij zacht is. Voeg de champignons en blokjes zoete aardappel toe en bak even mee. Voeg tofu- of tempehblokjes toe. Blus het geheel met de kokosmelk en zet het vuur wat lager zodat alles kan sudderen (ongeveer 15 Γ  20 minuten)
Roer de suiker, limoensap en limoenschil door het groentenmengsel. Breng het op smaak met zout. Garneer het gerecht met verse korianderblaadjes en dien op met rijst.

Advertenties

3 gedachtes over “Zoete aardappelen en aubergine in groene curry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.