Lavendelmuffins

NODIG:

(voor 12 muffins)

1 appel, geschild, ontpit en in stukjes, tot appelmoes gekookt
3 el sojamelk
150 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
mespuntje zout
4 el boter
3 el rietsuiker
1 el gedroogde lavendelbloemetjes, van de stelen gehaald

glazuur:
100 gram bloemsuiker
1 el gedroogde lavendelbloemetjes
1 à 2 el sojamelk

WERKWIJZE:

Een dag op voorhand: meng de bloemsuiker voor de glazuur met de bloemetjes, dek het kommetje af en zet opzij. Zeef het mengsel de volgende dag.

Bekleed een muffinvorm met papiertjes.
Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom. Klop in een aparte kom de boter romig met de suiker en roer er dan de appelmoes en gedroogde lavendelbloemetjes door. Schep het mengsel door de bloem.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer 2/3. Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.
Roer er wat sojamelk door de lavendelbloemsuiker tot je een gladde massa krijgt. Bestrijk de muffins met lavendelglazuur en serveer ze.