Banaan-chocolademuffins

NODIG:

(voor 15 muffins)

225 gram bloem
2 tl bakpoeder
mespuntje zout
50 gram rietsuiker
3 rijpe bananen, geprakt
8 el vanillesojamelk
3 el boter
chocolate chips, hoeveelheid naar smaak, ik heb ongeveer 4 el gebruikt

WERKWIJZE:

Doe papiertjes in een muffinvorm. (Ik heb een vorm voor 12 muffins gebruikt, en de rest van het deeg in losse papiertjes gedaan – gebruik dan wel twee vormpjes over elkaar, dan valt het deeg van de muffins minder snel open tijdens het bakken)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom, voeg de suiker toe en roer alles goed dooreen.
Roer de geprakte bananen, sojamelk en boter in een aparte kom door elkaar. Voeg het mengsel bij de droge ingrediënten en schep alles kort door elkaar. Voeg de chocolate chips toe en meng het deeg nog even kort door.
Verdeel het beslag over de vormpjes (vul ze voor ongeveer 2/3) en bak de muffins 20 à 25 minuten op 180°C. Haal ze dan uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Smakelijk!

Advertenties

5 gedachtes over “Banaan-chocolademuffins

  1. Fie, ze zijn zalig. Ik heb ze vandaag ook gemaakt en ze ruiken en zien er niet alleen lekker uit, ze zijn ook smaakzintuiglijk overweldigend.
    Op mijn oven kan ik kiezen tss 200 en 175 graden. Ik koos voor 175 en ze hadden dan toch wel 30 minuutjes nodig.

    Like

  2. Ok, Fie, dit ga ik nu proberen :)! Dank voor het recept, heb hier een overdaad aan bananen en straks bezoek :).
    Ik mail je nog! x

    Like

  3. Ik had nog wat rijpe bananen liggen waarmee ik iets moest doen en heb ze gisteren gemaakt, heel lekker. Alleen zijn ze nogal zwaar maar misschien komt dit omdat ik zelfrijzende bloem gebruik heb ipv bakpoeder apart? Welke stukjes chocolade gebruik jij hiervoor? Die van mij smelten in de oven, met krokante stukjes chocolade zouden ze nog lekkerder zijn volgens mij 🙂

    Like

    • Normaal zorgen goed rijpe bananen voor een vrij luchtige cake. Bij mij zijn ze in elk geval nog niet klef geweest, tenzij ik ze niet lang genoeg laat bakken of zo.
      Ik gebruik de chocolade pellets van de Colruyt (een heel grote zak, van 2.5 kg, staat bij de chocolade. Je kan die ook gebruiken om te smelten voor chocolademousse. In de oven smelten ze ook hoor, maar als ze afkoelen worden ze weer hard. In de koelkast bewaren kan ook helpen 🙂

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.