Banaan-chocolademuffins

NODIG:

(voor 15 muffins)

225 gram bloem
2 tl bakpoeder
mespuntje zout
50 gram rietsuiker
3 rijpe bananen, geprakt
8 el vanillesojamelk
3 el boter
chocolate chips, hoeveelheid naar smaak, ik heb ongeveer 4 el gebruikt

WERKWIJZE:

Doe papiertjes in een muffinvorm. (Ik heb een vorm voor 12 muffins gebruikt, en de rest van het deeg in losse papiertjes gedaan – gebruik dan wel twee vormpjes over elkaar, dan valt het deeg van de muffins minder snel open tijdens het bakken)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom, voeg de suiker toe en roer alles goed dooreen.
Roer de geprakte bananen, sojamelk en boter in een aparte kom door elkaar. Voeg het mengsel bij de droge ingrediënten en schep alles kort door elkaar. Voeg de chocolate chips toe en meng het deeg nog even kort door.
Verdeel het beslag over de vormpjes (vul ze voor ongeveer 2/3) en bak de muffins 20 à 25 minuten op 180°C. Haal ze dan uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Smakelijk!

Advertisements