Kokos-ananascake

NODIG:

(voor een cake met doorsnede 23 cm)

285 gram bloem
120 gram rietsuiker
3 tl bakpoeder
vanille
snufje zout
500 ml kokosmelk
100 ml olie
een aantal schijven ananas, in stukjes
45 gram geraspte kokos

WERKWIJZE:

Zeef bloem samen met bakpoeder, zout en suiker in een kom. Meng in een andere kom kokosmelk, vanille en olie.
Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng goed. Roer er tenslotte de geraspte kokos en de stukjes ananas door.
Vet een springvorm van 23 cm in. Doe het deeg in de springvorm en plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 35 à 40 minuten.

Smakelijk!

Advertenties

8 gedachtes over “Kokos-ananascake

    • Vanille is ongeveer een theelepel (ik doe dat altijd ‘op het gevoel’). Het aantal ananasschijven kan je kiezen, ik schat een stuk of 3-4. Als je houdt van meer fruit kan je er meer toevoegen, let wel op dat de cake dan vochtiger kan worden (laat de ananas voldoende lang uitlekken!). Veel succes!

      Like

      • Thanks! Ik ben echt een kook-kneus dus ik mis dat “op gevoel”. Ben ook altijd blij met recepten in cups en tea/tablespoons. Die zijn zo lekker duidelijk 🙂
        Ik ga de cake morgen maken!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.