NODIG:
(voor een cake met doorsnede 23 cm)
285 gram bloem
120 gram rietsuiker
3 tl bakpoeder
vanille
snufje zout
500 ml kokosmelk
100 ml olie
een aantal schijven ananas, in stukjes
45 gram geraspte kokos
WERKWIJZE:
Zeef bloem samen met bakpoeder, zout en suiker in een kom. Meng in een andere kom kokosmelk, vanille en olie.
Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng goed. Roer er tenslotte de geraspte kokos en de stukjes ananas door.
Vet een springvorm van 23 cm in. Doe het deeg in de springvorm en plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 35 à 40 minuten.
Smakelijk!
Goeie combinatie, wij hebben op reis in London cocos-ananas fruitsap gedronken. Lekker zacht van smaak.
LikeLike
Ik wil deze cake graag maken, maar hoeveel vanille gebruik je en wat is een aantal ananasschijven?
LikeLike
Vanille is ongeveer een theelepel (ik doe dat altijd ‘op het gevoel’). Het aantal ananasschijven kan je kiezen, ik schat een stuk of 3-4. Als je houdt van meer fruit kan je er meer toevoegen, let wel op dat de cake dan vochtiger kan worden (laat de ananas voldoende lang uitlekken!). Veel succes!
LikeLike
Thanks! Ik ben echt een kook-kneus dus ik mis dat “op gevoel”. Ben ook altijd blij met recepten in cups en tea/tablespoons. Die zijn zo lekker duidelijk 🙂
Ik ga de cake morgen maken!
LikeLike
Veel succes!
LikeLike
[…] combineer ik kokos met ananas of met mango, maar deze keer werd het framboos. De cake werd horizontaal in twee gesneden en […]
LikeLike
[…] tomaatjes, komkommer, mais, de lekkerste chili en ook nog deze salade. Als dessert was er kokos-ananascake en een kersen-chocoladecrumble die toch niet helemaal was wat het moest zijn… Ook hier […]
LikeLike
[…] combineer ik kokos met ananas of met mango, maar deze keer werd het framboos. De cake werd horizontaal in twee gesneden en […]
LikeLike