Eenvoudige appelcake

CAKE - Appelcake

Nu het weer weekend is, is het weer baktijd ten huize Fieke. Aangezien er nog wat appeltjes overrijp lagen te worden in onze fruitmand was het al snel duidelijk dat het deze keer iets met appel zou worden. Deze appelcake is niet alleen heel eenvoudig, maar ook heel snel klaar en vooral heel lekker!

NODIG:

3 kopjes bloem
3 tl bakpoeder
1 kopje suiker
1/2 kopje olie
1/2 kopje water
2 kleine kopjes sojamelk
vanille
een goeie snuf kaneel
2 appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
geschaafde amandelen voor de garnering

WERKWIJZE:

Zeef bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een grote kom. Meng in een andere kom olie, water en sojamelk en vanille. Voeg de twee mengsels bij elkaar, meng goed en roer er de appelstukjes door.
Verwarm de oven op 180°C. Vet een springvorm van 23 cm in en doe het deeg erin. Bestrooi de bovenkant van de cake met geschaafde amandelen.  Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten.
Smakelijk!

Advertenties

3 gedachtes over “Eenvoudige appelcake

  1. Bedoel je met “kopje” ook cups? Of een gewone kleine tas? Toch maar even vragen voor de zekerheid, zodat ik dit weekend nog eens iets zeer geslaagds kan voorschotelen… 😉

    Like

    • Eigenlijk is dat een ‘verhoudingsrecept’, maar je kan zeker cups gebruiken.
      Hoe groter je kopje is, hoe meer cake je zal hebben (best meer bakpoeder gebruiken als je hele grote kopjes hebt :-)).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.