Eenvoudige appelcake

CAKE - Appelcake

Nu het weer weekend is, is het weer baktijd ten huize Fieke. Aangezien er nog wat appeltjes overrijp lagen te worden in onze fruitmand was het al snel duidelijk dat het deze keer iets met appel zou worden. Deze appelcake is niet alleen heel eenvoudig, maar ook heel snel klaar en vooral heel lekker!

NODIG:

3 kopjes bloem
3 tl bakpoeder
1 kopje suiker
1/2 kopje olie
1/2 kopje water
2 kleine kopjes sojamelk
vanille
een goeie snuf kaneel
2 appels, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
geschaafde amandelen voor de garnering

WERKWIJZE:

Zeef bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een grote kom. Meng in een andere kom olie, water en sojamelk en vanille. Voeg de twee mengsels bij elkaar, meng goed en roer er de appelstukjes door.
Verwarm de oven op 180°C. Vet een springvorm van 23 cm in en doe het deeg erin. Bestrooi de bovenkant van de cake met geschaafde amandelen.  Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten.
Smakelijk!

Advertenties