Notenkoekjes

NODIG:

(voor ongeveer 30 koekjes)

200 gram gemengde noten, in stukjes gehakt
100 gram rietsuiker
250 gram volkorenbloem
250 gram witte bloem
2 el cacaopoeder of Nesquick
250 gram boter
2 el pindakaas

WERKWIJZE:

De twee soorten bloem, rietsuiker en cacaopoeder samen zeven in een kom.
Boter en pindakaas erdoor mengen tot er een stevig deeg ontstaat, eventueel nog wat water of sojamelk bijgieten als het deeg te droog is.
De gehakte nootjes erdoor mengen.
Met het deeg balletjes vormen, en ze iets platdrukken.
De koekjes op een bakplaat leggen en ongeveer 20 minuutjes bakken in een oven op 175Β°C.

Advertenties

3 gedachtes over “Notenkoekjes

  1. heb deze gemaakt met de helft pecannoten en helft walnoten.
    Heel hartig en lekker!
    Moest bij het deeg op’t einde sowieso wel een paar eetlepels soyamelk (halve cup) toevoegen, want anders was het gewoon poeder

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.