Omdat het nog altijd winter is…
Omdat het gezond is…
Omdat het gewoon lekker is!
NODIG:
olie
currypoeder
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, van de zaadjes en zaadlijsten ontdaan en in blokjes
4 grote dikke wortels, geschild en in schijfjes
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
groentenbouillonpoeder
water (naar smaak, als je liever dikke of vloeibaardere soep hebt)
rode linzen
ongeveer 250 ml kokosmelk (meer of minder, naar smaak)
WERKWIJZE:
Olie verwarmen in een grote kom.
De gesnipperde ui en blokjes paprika toevoegen en bestrooien met wat currypoeder. Al roerend wat laten bakken.
Na enkele minuten schijfjes wortel en blokjes zoete aardappel toevoegen. Nog enkele minuten laten meebakken.
Rode linzen toevoegen, blussen met wat water, en groentenbouillon erbij voegen.
Kokosmelk naar smaak toevoegen.
De soep laten koken tot de wortels gaar zijn.
Vervolgens de soep mixen, en smullen maar!
Mmmm, die kokosmelk maakt alles wrs zeer romig en zacht van smaak. Klinkt heel lekker.
LikeLike
Ziet en klinkt lekker. Die zal ik vroeg of laat vast wel eens uitproberen.
LikeLike