Pompoenmuffins

Aangezien ik nog wat pompoenpuree over had van de hummus, maakte ik ook nog deze overheerlijke pompoenmuffins!

NODIG:

(voor 24 muffins)

4 cups bloem
1 cup rietsuiker
een zakje bakpoeder (20 gram)
1 1/2 cup pompoenpuree
1 cup sinaasappelsap
2/3 cup olie
1 cup rozijntjes
snufje zout
kaneel
nootmuskaat

WERKWIJZE:

Bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat zeven in een kom.
In een andere kom pompoenpuree, sinaasappelsap en olie door elkaar mengen.
Natte ingrediënten bij de droge ingrediënten voegen en goed mengen.
De rozijntjes erdoor mengen.
Muffinvorm bekleden met papiertjes, de vormpjes voor ongeveer 2/3 vullen, en de muffinvorm ongeveer 20 minuutjes in de oven zetten.

Et voilà!

(keramieken schaal: zelfgemaakt door mama)

13 gedachtes over “Pompoenmuffins

  1. Fieke, die maatjes ‘cups’ waar vind ik die? Ik gebruik altijd een omzettingstabel als ik uit amerikaanse boeken kook maar voor zaken als bv deze pompoenpuree is dat neit zo handig…

    Like

  2. Die maatbekers met Amerikaanse ‘cups’ zijn verkrijgbaar bij Dille&Kamille.

    De muffins zien er goed uit! Net zoals eigenlijk alles dat ik al van jou gezien heb. =)
    Leuk initiatief trouwens, je blog. Eindelijk nog eens één in het Nederlands.
    De vormgeving, is die standaard of heb je die zelf ontworpen?

    Groetjes

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.